Afbeelding
Foto:

Optreden Robbert Jan Proos in Kulturele Raad

Hillegom n In zijn nieuwe avondvullende show 'Dan Feest Je Toch Mee?' vertelt Robbert Jan Proos op onnavolgbare wijze over pijnlijke bruiloften, vreemde verjaardagen en optredens voor bedrijven en jubilarissen die na afloop van zo'n klus steevast denken dat de artiest hun feestje 'hartstikke gezellig' vindt.

Omdat Proos heel slecht nee kan zeggen staat hij, veel vaker dan hij zelf wil, altijd weer met een plastic bekertje cola tussen de mensen. En dat is maar goed ook, want het levert vaak prachtige situaties op. Zijn 20 jaar ervaring als cabaretier heeft hij gebundeld in een hilarische show vol herkenbare anekdotes. Want verzeilen we niet allemaal weleens ergens waar we niet willen zijn?

Zaterdag 22 september om 20.30 uur in de Kulturele Raad. Entree: 15 euro. Kaarten verkrijgbaar bij Frank Evers (contant), via de website www.SCBH.nl of op de avond zelf aan de kassa.
Via de website kan ook de voordelige UITPAS voor het komend seizoen worden gekocht (60 euro voor vijf voorstellingen).


Tabletcursus Android

Hillegom n Marente start woensdag 26 september met een tabletcursus (Android) voor senioren, waarbij cursisten stap voor stap mogelijkheden leren op het gebied van internet, e-mail, foto's en apps.

Om een nieuwe tablet gebruiksklaar te maken kunnen deelnemers gebruik maken van de gratis installatieles. Onder begeleiding maken cursisten kennis met de computer en software en beheersen zij binnen korte tijd de vaardigheden. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en duurt van 14.00 tot 16.00 uur in ontmoetingscentrum Plein 28. Meer informatie en/of aanmelding op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur via Marente: 071-4093223 of mail: ledenservice@marente.nl. Kijk ook eens op www.marente.nl/cursussen.


Nederlands voor anderstaligen

Lisse n Binnenkort start Volksuniversiteit Lisse weer met de cursussen Nederlands voor anderstaligen.

Volksuniversiteit Lisse heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een solide partner die anderstaligen op een ontspannen wijze laat kennismaken met de bijzonderheden van de Nederlandse taal, op diverse niveaus. Kenmerkend voor het onderwijs dat de Volksuniversiteit biedt is de laagdrempeligheid, met de daarbij behorende gematigde kosten, een ontspannen lesomgeving en de kwaliteit van bevoegde docenten.

De eerste cursussen Nederlands voor anderstaligen starten begin oktober en worden zowel overdag als in de avonduren gegeven. Er is nog gelegenheid voor belangstellenden om zich aan te melden. Uitgebreide informatie over de cursussen, zoals data, tijden, instapniveaus en kosten, is te vinden op www.volksuniversiteit-lisse.nl.