Opening nieuw jazzseizoen

Hillegom n Het repertoire dat Shjazz op zaterdagavond 29 september meeneemt naar Jazzclub Perdido bestaat uit jazzsongs uit de jaren '30 van de vorig eeuw. Werk waarmee diva's als Etta James, Billy Holliday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaugh groot zijn geworden.

Shjazz neemt haar publiek mee naar de jaren '30. Maar ouderwets is de muziek allerminst, want zij laat de klanken van toen samensmelten met een eigen repertoire van blues en funky, eigentijdse jazz.

Sharon Doelwijt is de kers op de overvloedige Groningse Jazz-taart. Ze wordt ondersteund door een strak spelend quartet, dat zorgt voor een swingende, ritmische basis, maar dat ook alle ruimte krijgt om lekker te soleren. Het aardige is dat de band de klassiekers qua lengte bijna allemaal heeft teruggebracht naar de popsonglengte van tussen de 3 en 5 minuten en het bovendien heeft aangedurfd om ze qua tempo eens flink op te schudden.

Shjazz bestaat voor het optreden in Perdido uit: Sharon Doelwijt, vocals, Vincent Grit, piano, Lior Kuperberg, saxofoon, Peter Bjornild, contrabas, Bert Kamsteeg, drums. Aanvang van het concert is 20.30 uur in de theaterzaal Kulturele Raad, Prinses Irenelaan 16. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Vivant Frank Evers, Mariastraat 2 te Hillegom, via reserveren@perdido.nl en op de concertavond aan de zaal. Zie ook www.perdido.nl voor onder meer een historisch overzicht. Jazzclub Perdido gaat zijn 22ste seizoen in en het is de moeite waard om te zien welke namen allemaal de revue gepasseerd zijn.


The Guernsey Literary Society bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse draait op dinsdag 25 september de Britse speelfilm The Guernsey Literary Society.

In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog sluit de charismatische schrijfster Juliet Ashton zich aan bij een mysterieuze boekenclub op het eiland Guernsey. De excentrieke leden blijken de nodige geheimen te hebben. Haar leven verandert voorgoed door haar groeiende liefde voor het eiland en haar bewoners.

FHL draait de film in Floralis, Floralisplein 69. Kassa open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden (op vertoon van lidmaatschapspas) 6 euro. Betaling alleen contant.


Park Event

Lisse n Evangelie Gemeente Lisse organiseert voor de vierde keer het Poelpolder Park Event in het Mondriaanpark. Op zondag 23 september van 14.00 tot 16.30 uur kan men springen op het luchtkussen, genieten van lekkernijen en neem daar vooral ook een lekker 'bakkie' bij. Er is live-muziek en een inspirerende boodschap. Dit event is geschikt voor alle leeftijden, toegang en consumpties zijn gratis. Meer info; www.poelpolderparkevent.nl