Afbeelding
Foto:

Met je hond het zwembad in

Hillegom n Als afsluiting van een prachtig warm zomerseizoen is zondag 23 september het hondenzwemmen in zwembad De Vosse.

Dit jaarlijks terugkerend hondenfeest trekt jaarlijks zo'n 85 tot 100 honden die met hun baasjes een lekkere duik komen nemen in dit openluchtzwembad. De dierenambulance Hillegom is ook aanwezig.

De toegang is 5 euro per hond en alle baasjes magen gratis komen genieten van dit spektakel. De hekken gaan open om 14.00 uur precies en het feest duurt tot 16.00 uur.


MS Fonds zoekt collectanten

REGIO n Het Nationaal MS Fonds houdt van 19 tot en met 24 november de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS).                        

MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. De eerste ziekteverschijnselen openbaren zich meestal tussen het 20e en 40e levensjaar en het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen in Nederland. Veelvoorkomende klachten van MS zijn moeheid, oogklachten, krachtverlies, coördinatiestoornissen, blaasproblemen en gevoelsstoornissen.

Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in onderzoeken om MS te genezen. Help mensen met MS door je aan te melden als collectant. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook. Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie en meld je snel aan!


Bingo voor KWF

Lisserbroek n In De Meerkoet (Krabbescheerstraat 1) wordt zaterdag 29 september bingo gespeeld voor het KWF Kankerbestrijding.

De zaal gaat om 19.30 uur open, aanvang van de bingo is 20.00 uur. Kom gezellig een avond bingo spelen, maak kans op leuke prijzen en steun hiermee het goede doel.

De zaal wordt beschikbaar gesteld door Stichting Maatvast.