Eetcafé Salvatori op zoek naar nieuw kookteam

Lisse n Salvatori start op de eerste woensdag van oktober weer met het bekende en geliefde eetcafé.

Dit keer heeft Team Rob de eer het spits af te bijten op 3 oktober. Wat er zoal op tafel komt is nog niet bekend, maar het wordt ongetwijfeld een zeer aangename culinaire verrassing. Het team dat op 17 oktober aan de beurt is, zal hier niet voor onder willen doen. Die dag laat team Ellen een staaltje van de beste kookkunsten zien. Nieuwsgierig? Ervaar zelf een keer hoe gezellig je bij Salvatori kunt eten. Voor 5 euro per persoon kun je er terecht (kinderen t/m 12 jaar 3 euro). Kom het uitproberen en wees van harte welkom. Niet voor niets luidt de slogan: Kom genieten en ontspannen en vergeet niet uw mok mee te nemen! Zaal open vanaf 17.30 uur, maaltijd: 18.00-19.30 uur. Aanmelden voor het eetcafé kan altijd alleen op maandag bij Anneke Boogerd op 06 41970366. Buurtbewoners bellen tussen 08.30 en 09.00 uur, vrije aanmelding tussen 09.00 en 10.00 uur. Maximaal twee aanmeldingen per telefoontje!

Voorlopig is er twee in plaats van drie keer per maand een eetcafé in het buurthuis aan de Wagenstraat 33 in Lisse. Dit komt door een - hopelijk - tijdelijk tekort aan kookteams. Salvatori doet hierbij dan ook opnieuw een oproep aan vrijwilligers die hun kookkunsten graag in de praktijk willen brengen, altijd in een gezellige ambiance bij buurthuis Salvatori. Neem, als hiervoor animo is, contact op met Marianne Brouwer, e-mail marianne.brouwer@filternet.nl.


Klik & Tik, internetcursus voor beginners

Lisse n Voor iedereen die graag meer wil doen met internet en nog niet goed weet hoe het werkt, organiseert Bibliotheek Bollenstreek de beginnerscursus Klik & Tik. Deelnemers leren informatie zoeken, websites bekijken, zoeken naar tweedehands koopjes en een reis met openbaar vervoer uitstippelen. De cursus heeft 5 lessen op 5 oktober, 12 oktober, 19 oktober, 26 oktober en 2 november van 10.00 uur tot 12.00 uur in de bibliotheek in Lisse, Koninginneweg 79A. Kosten voor leden zijn 15 euro en voor niet-leden 20 euro. Aanmelden voor deze cursus kan in de bibliotheek en via bibliotheekbollenstreek.nl.


Nat Pa(r)k Event

Lisse n Het kwam met 'bakken' uit de lucht afgelopen zondag tijdens het Poelpolder Park Event in het Mondriaanpark.

Toch zat de stemming er goed in. Er werd enthousiast meegezongen vanonder de tenten en paraplu's, kinderen werden geschminkt en de warme koffie en taartjes vlogen als zoete broodjes over de toonbank. Naast de moderne nummers met teksten over geloof, hoop en liefde kwamen er inspirerende levensverhalen van mensen langs. Zie www.eglisse.nl.