Computerservice voor senioren

Lisse n In het InloopCafé in De Beukenhof kunnen senioren op elke eerste dinsdagmorgen van de maand tussen 09.00 en 12.00 uur terecht met computer-, laptop- en tabletvragen.

Deze extra service biedt De Paraplu om problemen met de computer, laptop of tablet op te lossen. Er is dan een vrijwilliger van de computergroep aanwezig om vragen te beantwoorden.

De eerstvolgende gelegenheid is dinsdag 2 oktober. Hebt u vragen of problemen over het werken met uw computer, laptop of tablet, dan kunt u daar terecht.

Het is ook mogelijk om vragen van te voren te mailen.

Dat kan naar: computerinloopvraag@gmail.com.

De vrijwilliger van de maand bekijkt de vraag en neemt zo nodig contact op om een afspraak te maken.


Blowin' The Blues bij De Zaak

Lisse n De start van de herfst wordt zondag 7 oktober op gepaste wijze ingezet in Lisse. De Gewoonste Zaak aan de Schoolstraat ontvangt dan de vijfkoppige bluesformatie Blowin' The Blues uit Noordwijk.

Dit gebeurt in het kader van een heel lang bestaande traditie: bokbier en blues. Blowin' The Blues is niet zoals de meeste bluesbands een rockband met bluesinvloeden, maar brengt onversneden rhythm and blues. Samen met het speciale seizoenbier een heerlijke start van de herfst.

Het repertoire van de bluesband bestaat uit de beste covers uit de jaren '40 en '50, aangevuld met aansprekend werk van recente, populaire artiesten. Natuurlijk zijn er de nodige mooie bokbieren van de tap en wordt gezorgd voor lekkere hapjes.

Let op: op verzoek is De Gewoonste Zaak eerder open en start het programma vroeger. Open: 14.00 uur, aanvang band rond 15.00 uur. De toegang is gratis.


Altijd aandacht voor Alzheimer

Hillegom/Beinsdorp n Vorig jaar en ook dit jaar heeft het Alzheimer Nederland aan aandacht niet ontbroken. Alzheimer Nederland werkt aan een oplossing voor dementie, nu en in de toekomst.

De organisatie werkt aan een wereld waarin perspectief kan worden geboden, zelfs in de zwaarste omstandigheden, waarin mantelzorgers worden geholpen met hun zorg en zorgen en er meer aandacht is voor elkaar, strevend naar een dementievriendelijke omgeving.

De collecteweek is een goed moment om hier aandacht aan te geven.

Collectanten zijn zeer belangrijk. Ook meehelpen als collectant of wijkcoordinator? Alzheimer Nederland is hier blij mee.

Opgeven kan via: www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of voor Hillegom en Beinsdorp bij: Lida Oostdam: 06-37474124 of mail: tloostdam@gmail.com.