Vrijetijdsbesteding in Lisse

Lisse n De herfst is in aantocht, de dagen worden korter. Wat gaat u doen om de dagen aangenaam door te komen?

Bent u lid van een vereniging, of heeft u een vaste koffieochtend? Als u wilt weten wat er allemaal is te doen in Lisse op het gebied van vrijetijdsbesteding en vrijwilligerswerk, kom dan naar de Tafel van WelzijnsKompas. Die is iedere maandagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A. Men is van harte welkom, de koffie staat klaar.

Alle informatie is ook op de website www.vrijetijdbestedinglisse.nl te vinden. Kijk voor vrijwilligersvacatures op de website van www.welzijnskompas.nl.


Golden Globe-winnaar bij Filmhuis Lisse

LISSE n De Duitse speelfilm Aus Dem Nichts van regisseur Fatih Akin draait dinsdag 2 oktober om 20.00 uur bij het Filmhuis Lisse.

Aus dem Nichts is een indrukwekkende film over familie, recht en wraak, geïnspireerd op de rechts-extremistische moorden in Duitsland en de daaropvolgende rechtszaak in 2013. In één tel verandert het leven van Katja voor altijd. Bij een bomaanslag komen haar man Nuri en zoontje Rocco om het leven. Het duurt niet lang voordat de politie twee verdachten arresteert. Het blijkt een jong stel te zijn met een neo-nazi-achtergrond. Tijdens de rechtszaak wordt Katja bijgestaan door Danilo, advocaat en beste vriend van Nuri. Maar na de onverwachte uitspraak van de rechter neemt Katja het heft in eigen handen.

Nadat regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand en Auf der anderen Seite) ontdekte dat zijn naam op een neonaziwebsite stond, besloot hij een film te maken over de reële dreiging van het ultranationalisme in Duitsland. De film won de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film en ontving een Oscarnominatie. Diane Kruger won voor haar rol de prijs voor Beste Actrice op het Filmfestival van Cannes.

Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69, kassa open om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden met lidmaatschapspas betalen 6 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. Betalen kan alleen contant; pinnen is niet mogelijk.


LAM wordt volop getest

LISSE n Het Lisser Art Museum (LAM) op het terrein van Kasteel Keukenhof is op weg naar de opening, maar wordt vooraf uitgebreid getest.

Door Arie in 't Veld

Eerst was vorige week het college van B en W op bezoek en op 12 september werden grote en kleinere testers in het museum ontvangen. Een greep uit de bezoekerscitaten: "Vond het helemaal niks, maar nu ik binnen ben geweest: wow!" "Ik ben al naar honderden musea geweest, maar ik vind deze toch echt de leukste." "Prettig om te worden aangesproken. Ik merkte zelf enige schroom om de eerste stap te zetten maar had wel behoefte om in gesprek te gaan en op deze manier kwam dat goed tot zijn recht. Bedankt daarvoor." "Ik ben niet zo'n museumbezoeker, vind het eigenlijk altijd maar saai. Maar hier heb ik me geen moment verveeld. Echt superleuk." "Wat een vrolijk en humorvol museum. Wat leuk de medewerkers op zaal. Mijn dochter werd uitgedaagd om net even verder te kijken en te ruiken! Wat een beleving, ze heeft genoten van de aandacht en verhalen." Wanneer het LAM officieel open gaat, wordt nog bekendgemaakt.