8 miljoen voor nieuwbouw IKC

Hillegom n In de raadsvergadering van 20 september heeft de gemeenteraad een budget van 8 miljoen euro goedgekeurd dat bestemd is voor de nieuwbouw van het Integraal Kind Centrum (IKC) op de locatie Weerlaan/Vosselaan.

Het betreft de realisatie van een nieuwe fusieschool van de basisscholen de Leerwinkel en de Jozefschool die vallen onder het bestuur van de Sophia Scholen. Eventuele consequenties voor de infrastructuur aan de Weerlaan ter hoogte van de locatie waar het IKC gebouwd wordt, is in dit budget van 8 miljoen euro nog niet opgenomen.

De gemeente streeft met de bouw van het IKC Hillegom naar een toekomstbestendig gebouw voor de komende veertig jaar. Vanwege de duurzaamheidsambities van de gemeente Hillegom wordt bij de nieuwbouw rekening gehouden met een investering in duurzaamheidsmaatregelen. De nieuwbouw van het IKC vloeit voort uit de wettelijke zorgplicht ten aanzien van de onderwijshuisvesting.

Wethouder Fred van Trigt heeft zich voorgenomen om in goed overleg met direct betrokkenen in het gebied en het Sophia Scholen bestuur deze nieuwbouw van het IKC voor te bereiden en te begeleiden.

| Tekst: Jos Draijer


Stamppot voor senioren in 't KrantCafé

Lisse n Het nieuwe seizoen is begonnen en ook 't KrantCafé maakt weer plannen voor diverse activiteiten. Dinsdag 16 oktober is er een lunch in 't Poelhuys aan de Vivaldistraat.

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur kunnen de deelnemers genieten van een echte Hollandse stamppot. Er is keuze tussen andijvie met een bal gehakt en bietjes met spekjes. Hierbij wordt een drankje uitgeserveerd. Ook een toetje ontbreekt niet. De kosten voor deze lunch bedragen 6 euro.

Senioren kunnen zich vanaf 1 oktober inschrijven (uiterlijk tot 12 oktober) in 't Poelhuys op werkdagen (behalve op donderdag) tussen 10.00 en 12.00 uur bij de gastvrouwen en -heren van 't KrantCafé.


Voorronde NK Pokeren

Hillegom n Café Murphy's Law is zondag 7 oktober het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker (NTKP).

Dit seizoen worden verspreid door heel Nederland ruim 50 voorrondes gespeeld. De beste 20 procent van de voorronde gaat door naar de halve finales. Uiteindelijk wordt in de grote finale gestreden voor de titel 'Beste Pokerteam van Nederland'. Het NTKP is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. Er wordt niet om geld gespeeld, maar om de eer. Start voorronde: 15.00 uur. Inschrijven: www.onkpoker.nl.