Afbeelding
Foto: pr

Verloskundigen op bezoek bij Skol

Lisse n Hoera, een baby! Dat is het thema uit het Puk-programma op alle kinderdagverblijven en speelscholen van Skol.

In dit kader kwamen verloskundigen Simone Vermeulen en Annemarie Duineveld van Verloskundigenpraktijk Lisse en Fiona van Gerven, verloskundige uit Lisserbroek, bij verschillende groepen op bezoek.

Zij vertelden over hoe een baby in de buik groeit, wat een baby'tje nodig heeft in de buik en wat er allemaal gecheckt wordt als de baby geboren is.

Kinderen kregen een 'buikje' voor hun eigen buik, net als zwangere mama Jacomine die ook op bezoek was voor dit thema.

Er waren verschillende maten poppen, piepklein en zo groot als bij de geboorte. Er werd een baby'tje gewogen en er werd naar het hartje geluisterd van de echte baby.

Ook konden de kinderen luisteren naar hun eigen hartje.

Tot slot werd een verhaaltje gelezen over de Boehoebaby uit het Puk programma.


Multiculturele groep start in Plein28

Hillegom n Farahnaz en Armine zijn inwoners van Hillegom en zij willen zich inzetten om activiteiten speciaal voor vrouwen met een migrantenachtergrond op te zetten.

Deze activiteiten vinden plaats vanuit Plein28 en heeft als doel: ontmoeting tussen vrouwen van verschillende achtergrond en culturen, van elkaar te leren en elkaar helpen. Alle vrouwen uit Hillegom en omgeving zijn welkom.

Ook ruimte voor eigen inbreng

Samen hebben Farahnaz en Armine een gevarieerd programma samengesteld, waarbij ook ruimte is voor inbreng en ideeën vanuit de deelnemers.

Bij de eerste bijeenkomst, vrijdag 12 oktober, wordt gestart met kennismaken en het ophalen van gezamenlijke ideeën, wensen en talenten.

Het programma-aanbod is wisselend. Zo zijn de activiteiten gericht op cultuur, creativiteit, bewegen en educatie. De vrouwengroep komt elke vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur bijeen in leer-en ontmoetingscentrum Plein28, Henri Dunantplein 28. Deelname kost 1 euro per keer, inclusief een kop koffie of thee.

Programma

Het programma voor de komende vrijdagen ziet er als volgt uit:

12 oktober - kennismaken en talenten en ideeën ophalen

19 oktober - kaarten maken

26 oktober - samen eten, iedereen neemt iets mee

2 november - wandelen en een pitstop met koffie en appeltaart bij Paspartout

Meer info: www.plein28.nl of via Marije Pots 06-406 44 805 m.pots@welzijnskompas.nl of Johanna Cloo 06- 453 415 69. j.cloo@welzijnskompas.nl.