| Foto: archief
| Foto: archief Foto:

Lekker op zondag wandelen in de AWD

Hillegom n Op initiatief van Elly Zonneveld start zondag 7 oktober de 'Wandelgroep De Zondagse Lopers' met als doel: samen er op uit op de zondagmiddag in de Amsterdamse Waterleidingduinen bij De Zilk.

Alleenstaand, jong, oud, échte hangkous of net in de Bollenstreek wonend: iedereen is welkom. Weer of wind er wordt gewandeld, alleen bij glad weer gaat de wandeling niet door.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Let wel: er dient een toegangsbewijs gekocht te worden voor de Amsterdamse Waterleidingduinen. De kosten bedragen 1,50 euro voor een dagkaart of 8 euro voor een persoonlijke jaarkaart. De toegangskaart is online aan te schaffen (awd.waternet.nl) of bij de (pin)automaat bij de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Zondag 7 oktober is de eerste wandeling van 13.30 uur tot ongeveer 15.45 uur.

Verzamelen vanaf 13.15 uur bij ingang De Zilk van de Amsterdamse Waterleidingduinen (Joppeweg 1). De wandeling is 8 km lang en er is een stop bij 't Panneland (consumptie voor eigen rekening). Meer informatie bij Elly Zonneveld ( 06-1063 7974).


Workshop Computerinstuif Plein28

Hillegom n De Computerinstuif van Plein28 (voorheen 't Pluspunt) is al geruime tijd dé plek waar iedereen elke woensdagochtend terecht kunt met vragen over de computer, tablet of smartphone.

Er hoeft voor deze activiteit niet aangemeld te worden. Er zijn altijd meerdere vrijwilligers en ambassadeurs van SeniorWeb aanwezig om te helpen met het beantwoorden van vragen.

Elke eerste woensdag van de maand zijn er ook workshops waarin thema's uitgediept worden.

Woensdag 3 oktober staat de eerste workshop van het nieuwe seizoen op het programma.

Tijdens de eerste helft van deze workshop vertelt gastheer Luke van Putten alles over systeemonderhoud van de computer, laptop, tablet en mobiele telefoon.

Er wordt geleerd hoe je het apparaat up-to-date kunt en het maken van een back-up komt aan de orde. Neem vooral de eigen eigen computer, laptop, tablet of mobiele telefoon mee (en vergeet ook de snoertjes niet).

Deze workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: Leer- en ontmoetingscentrum Plein 28, Henri Dunantplein 28. Deelname is gratis.

Vragen? Mail naar Marije Pots: m.pots@welzijnskompas.nl, of bel: 06 - 40644805.

Meer info staat ook op: www.seniorweb.nl / www.plein28.nl.