Afbeelding
Foto: pr

Voedselbank zoekt nieuw onderkomen

LISSE n Voedselbank Lisse is nog steeds op zoek naar een nieuw onderkomen.

Door Arie in 't Veld

Wat betreft het uitdelen van de voedselpakketten lijkt men een definitieve ruimte gevonden te hebben in het Franciscus Huis bij de Agathakerk, maar voor de inbreng van de goederen is men afhankelijk van een grotere ruimte. Die was er eerst in een veilinghal en daarna in een pand op Meer en Duin dankzij een ondernemer. Deze heeft echter te kennen gegeven de ruimte weer zelf nodig te hebben en dus dreigt de Voedselbank op straat te komen staan. Aan wethouder Jeanet van der Laan werden hierover door raadsleden vragen gesteld. Zij antwoordde daarop dat er geen plicht bij de gemeente is om voor een nieuwe locatie te zorgen, omdat de voedselbank niet is opgenomen in het accommodatiebeleid. "Inmiddels heeft de gemeente wel samen met de Voedselbank een algemene oproep gedaan of iemand een nieuw onderkomen beschikbaar wil stellen voor de Voedselbank."


Eten in de Bollenstroom

Hillegom n Welzijnskompas, het Raamwerk, Zorgbalans en de Willibrordusparochie organiseren weer een gezamenlijke maaltijd in de Bollenstroom aan de Mgr. Van Leeuwenlaan 3.

De koks bereiden dinsdag 9 oktober om 18.00 uur een ovenschotel met prei en aardappelpuree en natuurlijk een verrassend toetje. Inclusief en kop koffie of thee kost dit 5 euro.

Telefonisch aanmelden tot en met donderdag 4 oktober bij Welzijnskompas via 0252-757100 (van 9.00 tot 12.30 uur) of per e-mail naar: info@welzijnskompas.nl.


Wijzigingen programma Gluren bij de Buren

Lisse n In september zijn huis-aan-huis programmafolders verspreid voor Gluren bij de Buren op 6 en 7 oktober. Helaas kunnen enkele voorstellingen niet door gaan.

Op zaterdag vervalt de theatervoorstelling voor kinderen in de Greef en het optreden van No Limits aan de 1e Poellaan. De organisatie betreurt het dat het kindertheater op het laatste moment heeft moeten afzeggen, omdat het decor niet op tijd beschikbaar is. Jammer omdat het een van de weinige activiteiten was die speciaal gericht is op kinderen. In De Greef komt zaterdag 6 oktober een ingelast optreden van een bijzondere musicus. Rick Janssen laat horen hoe een hand-pan klinkt. Kom luisteren naar de bijzondere akoestische geluiden van dit instrument. Hij speelt om 13.30, 15.00 en 16.15 uur.

Tot slot nog een wijziging in het programma van zondag: het optreden van JoCoRo met Ierse ballads aan de Mendeldreef vervalt. Gelukkig is Vrolijk&Co bereid hun plaats in te nemen. Ze spelen net als zaterdag populaire muziek op gitaar, mandoline, dwarsfluit en mandola. Alle wijzigingen zijn te vinden op de website. Kijk op www.glurenbijdeburen-lisse.nl.