Afbeelding
Foto: pr

Repair café weer actief

Hillegom n Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen nog een tweede ronde mee. Gooi deze spullen dus niet weg, maar neem ze mee naar het Repair Café.

Zaterdag 6 oktober van 13.00 tot 15.00 uur en op donderdag 11 oktober van 19.00 tot 21.00 uur staan de vrijwilligers van het Repair Café weer klaar in Plein28, Henri Dunantplein 28.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Plein28 is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Iedereen kan bijvoorbeeld kleding, kleine meubels, elektrische apparaten en speelgoed meenemen om te repareren.

Deskundige vrijwilligers zijn aanwezig. Er valt altijd wat te leren en wat te lachen. Wie niets meeneemt om te repareren kan voor de gezelligheid een bezoek brengen aan het Repair Café, gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en/of neemt een kopje koffie.

Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28 & Piëzo m.pots@welzijnskompas.nl / 0252 - 757 100. Kijk voor meer informatie op: www.repaircafe.nl / www.plein28.nl


CJG-cursus 'Haal je oppasdiploma!' in Lisse

Lisse n Op 15 oktober start in De Greef te Lisse de gratis cursus 'Haal je oppasdiploma!' voor tieners tussen de 13 en 16 jaar.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten, telkens van 16.15 tot 17.45 uur. Vind jij kinderen leuk? Pas jij weleens op bij gezinnen? Wil jij goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of wil je gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou. Meedoen? Meld je dan aan (verplicht) via www.cjgcursus.nl.


Alex Ploeg in Floralis

Lisse n Alex Ploeg keert terug naar Lisse. In januari 2017 sloot Alex in Floralis de avond af van de Finalistentournee van het Cameretten Festival. Een topavond.

Alex Ploeg kwam met de vraag zijn allerlaatste try-out van zijn eerste avondvullende programma Ultimatum in Lisse te mogen doen. Nou… graag natuurlijk! Hij schrijft voor onder andere Spijkers met Koppen, Foute Vrienden en Dit Was Het Nieuws. Zijn stijl is explosief, muzikaal en hij schuwt het randje niet.
Alex snapt de dingen heus wel. Hij is gewoon wie hij is: een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Die razendsnel is, maar stagneert. Die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, maar dat liever toch even komt doen. De Volkskrant pakte flink uit met complimenten voor Alex; "Alex Ploeg is hét comedytalent van 2018."

De show Ultimatum is op 13 oktober te zien in Floralis, Floralisplein 69 Lisse. Aanvang 20.30 uur, toegangsprijs 15 euro. Kaartverkoop: www.theaterfloralis.nl of aan de kassa van Floralis. Of bij AntiekePrenten.nl.