Boekenweek in de bieb

Hillegom n Kinderboeken over vriendschap staan dit jaar centraal in de Kinderboekenweek. De bibliotheek geeft in dit kader een gratis vriendenboekje uit. Doe mee met de winactie en verras vriend of vriedin met een boek.

In de bieb is ook van alles te beleven: van workshops en voorstellingen tot voorleesactiviteiten. De Kinderboekenweek duurt van 3 tot en met 14 oktober. Reserveer een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl om zeker te zijn van deelname aan de winactie.

Programma

Woensdag 10 oktober

15.30 tot 17.00 uur:

Workshop striptekenen (gegeven door striptekenaar Pijke): een knotsgekke geheimtaal maken bijvoorbeeld. Hoe doe je dat in stripvorm? Deelname is gratis en bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar.

Woensdag 10 oktober

14.30 tot 15.00 uur én

15.30 tot 16.00 uur:

Familieconcert in Hillegom. Ter ere van de Kinderboekenweek geven leerlingen van de Hillegomse Muziekschool speciaal voor de hele familie een concert. Maak kennis met de familie van blaas- en strijkinstrumenten en kom luisteren naar het themalied van Kinderen voor Kinderen.

Woensdag 17 oktober

15.00 tot 15.45 uur:

Verteltheater: Mag ik meedoen? Eend wil bij een vriendenclub. Gaat het hem lukken? Kom kijken en luisteren naar dit verhaal over vrienden. Deelname is gratis en bestemd voor kinderen 4 tot en met 7 jaar.


Alpha-cursus in Willibrordusparochie

GELOOF n Alpha is een introductie in het christelijk geloof die ook in de H. Willibrordusparochie wordt aangeboden.

In het Paus Franciscushuis te Lisse gaat op 4 oktober een Alpha van start. Kom vrijblijvend kijken of het iets is. In interactieve en gezellige bijeenkomsten, die steeds beginnen met een maaltijd, ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is gratis en vrijblijvend. In Nederland hebben ruim 270.000 mensen een Alpha gevolgd. Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. De Alpha start op 4 oktober om 19.30 uur in het Paus Franciscus Huis, Heereweg 271. De volgende bijeenkomsten beginnen om 18.30 uur met een gezamenlijke maaltijd en zijn gepland op de volgende data:

- 11, 18 en 25 oktober (Lisse)

- 8, 15, 22 en 29 november (Hillegom, locatie volgt nog)

- 6,13 en 20 december (Lisse).

Verder is er nog een weekend in een klooster, meer info hierover volgt. Vragen of aanmelden? Neem contact op met pastoor Franken (pastoor@rkwb.nl) of diaken Osseweijer (diakenb@rkwb.nl).