Beurs met ansichtkaarten

Lisse n De Prentbriefkaartkring De Bollenstreek houdt op zaterdag 6 oktober van 09.30 tot 13.00 uur een Ansichtkaartenbeurs in "De Vergulde Zwaan", 1e Havendwarsstraat 4. Er is een presentatie van films over verschillende dorpen van de Bollenstreek en beroepen in het bollenvak. De toegang is gratis.

Bezoekers kunnen de door hen meegebrachte ansichtkaarten gratis laten taxeren. Bij de standhouders zijn vele duizenden oude ansichtkaarten te vinden, waaronder stads- en dorpsgezichten, buurtschappen van voor 1900 tot 1960, waarvan die van voor 1906 met de hand ingekleurd zijn. Verder zijn er veel verschillende onderwerpen, waaronder: schepen, trams, honden, poezen, beroepen en filmsterren. Voor meer info over deze beurs of de andere beurzen die de Prentbriefkaartkring organiseert kan men bellen naar voorzitter Wil Stikkelman (06-53321121) of mailen naar hwl@stikkelman.nl.


Ter leering ende vermaeck: expo door BIB in Dever

Lisse n In 't Huys Dever wordt op 6 oktober een nieuwe expositie geopend met werk van kunstenaars van Bollenstreek in Beeld. Het middeleeuwse thema past goed bij de prachtige setting.

Wethouder Cultuur Jeanet van der Laan opent de tentoonstelling om 16.00 uur. Ook is er dan een optreden van vocaal ensemble PuurZang. Bezoektijden van de expositie: woensdag t/m zondag van 14.00-17.00, uitgezonderd 13 oktober en 21 oktober.


Fotoshoot met BFF bij Grimbergen

Lisse n Bij Boekhandel Grimbergen is tijdens de Kinderboekenweek van alles te beleven.

Zo kunnen kids zaterdag 6 oktober met hun BFF op de foto. Fotograaf Joyce fotografeert met een witte achtergrond, en op de foto komt het logo van de Kinderboekenweek. Neem alvast een kijkje op www.fotograafjoyce.nl. Zo'n kans krijg je niet vaak, een fotoshoot voor 2,50 euro per persoon! Tip: stem de kleding op elkaar af. Toegang is gratis, je betaalt alleen de foto. Kijk voor meer activiteiten rond de kinderboekenweek op www.grimbergenboeken.nl.