Afbeelding
Foto: A. in 't Veld

Tuinmannen Keukenhof in de weer


LISSE n Degenen die een kleurrijk voorjaar in de tuin willen beleven, moeten vandaag of morgen aan het planten van bloembollen gaan beginnen.

Tekst en foto: Arie in 't Veld

Donderdag is Keukenhof officieel gestart met het planten van de meer dan zeven miljoen bloembollen die in het voorjaar voor een kleurenexplosie zullen zorgen, maar op kleinere schaal is natuurlijk ook veel te bereiken.

Het officiële plantmoment werd donderdag gemarkeerd door de ongeveer veertig tuinlieden van Keukenhof, die een begin maakten met het planten van de ongeveer 50.000 bollen voor het grote bloemenmozaïek. Naast veel tulpen zullen ook krokussen en muscari's in twee lagen worden geplant, waardoor de bloeitijd aanzienlijk wordt verlengd.

Het mozaïek is bedacht door Keukenhof-ontwerper Martin Elling en heeft als thema hetzelfde als dat van de totale Keukenhof volgend jaar: Flower Power, de kracht van bloemen. In dat kader zullen vele activiteiten worden georganiseerd en het is de bedoeling ook de inspiratietuinen het nodige van het thema mee te geven.

Bij de aftrap van het bollen planten zei Keukenhof-directeur Bart Siemerink dat het een mooie start is voor een in volle bloei presenteren van een 70-jarige Keukenhof. "Als we onze mensen zo bezig zien, gaat het kriebelen. Al met al is het een flinke klus. We verwachten dat rond St. Nicolaas de meeste bollen in de grond zitten." Siemerink zei ook dat Keukenhof volgend jaar van 21 maart tot 19 mei open is en uiteraard wordt gehoopt dat de wellicht meer dan een miljoen bezoekers een prachtig park te zien krijgen.