Nieuw seizoen Jazzy Sunday Floralis

Lisse n Grand Café Cineac Floralis start zondagmiddag 14 oktober weer met een aantal gezellige optredens met jazzy muziek. Net als vorig seizoen is de organisatie in handen van Bart Vleugel van het Grand Café en drummer Pim de Boer.

De reeks middagconcerten begint met de bekende jazzzangeres en zangcoach Rehana Begum. Zij weet met haar zwoele, exotische stem de harten van het publiek te verwarmen. Ze dat in de stijl van jazzgrootheden als Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan en Billie Holiday. Na haar studie psychologie besloot Rehana de muziek volledig te omarmen en heeft ze zich gespecialiseerd in vocale jazz. bij de opleiding voor jazz en lichte muziek Djam in Amsterdam, gespecialiseerd in vocale jazz. Ze wordt deze middag begeleid door jazzpianist Joost Italianer, de Poolse gitarist Mateusz Polawski, contrabassist Peter Tollenaar (Concertgebouworkest) en de Lissese drummer Pim de Boer. Het begint om 14.30 uur en de toegang is gratis


Lezing over Veldhuyzen van Zanten bij VOL

LISSE n De familie Veldhuyzen van Zanten is al ruim twee eeuwen een begrip in de Bloembollenstreek. Vooral in de bloembollenteelt en -handel heeft de familie naam gemaakt.

Vorig jaar verscheen het boek "Van vader op zoon", geschreven door Arie Dwarswaard. Dit boek gaat in het bijzonder over de familie Veldhuyzen van Zanten, die vijf generaties actief was rondom kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg in Hillegom. In het boek besteedt hij ook enige aandacht aan het bredere verband van de familie, waaronder in Lisse. Dinsdag 16 oktober vertelt hij bij de Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse" het verhaal van deze familie. Wie was de eerste Veldhuyzen van Zanten, wie gingen er in de bollen, en hoe zit het met de Lissese tak? Op die vragen zal hij deze avond antwoord geven. De plaats van samenkomst is De Vergulde Zwaan, 1ste Havendwarsstraat 4. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de lezing begint om 20.00 uur. Niet-leden betalen 3 euro entree.


Gelijkspel voor Heren 1 Hisalis

Lisse n Heren 1 Hisalis ontving thuis opponent Hoorn, een zware tegenstander dit seizoen.

Zoals wel vaker leek de thuisploeg in de eerste fase van de wedstrijd nog niet helemaal scherp. Na de 0-1 kwam de wedstrijd meer in balans. Een dubieuze strafcorner leverde Hoorn echter de 0-2 op, maar Hisalis benutte ook een strafcorner goed en ging met 1-2 de rust in. Kort na aanvang van de tweede helft kwam Hoorn zelfs op 1-3 voorsprong door een snelle aanval. Lees het hele verslag op www.lissernieuws.nl