Uiteraard heeft de burgemeester bloemen voor de bruid. | Foto: Annemiek Cornelissen
Uiteraard heeft de burgemeester bloemen voor de bruid. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Diamanten echtpaar krijgt burgemeester op bezoek

n Riet en Piet Romijn al ruim 65 jaar bij elkaar

HILLEGOM n Riet Jelierse (82) en Piet Romijn (83) vierden donderdag 4 oktober hun 60-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Arie van Erk kwam het diamanten bruidspaar op woensdag 3 oktober feliciteren in hun gezellige woning aan de Kerkstraat.

Door Annemiek Cornelissen

Riet Jelierse weet nog precies hoe ze haar Piet heeft leren kennen. "Dat was in 1953 bij Crescendo, in de Hoftuin op een zaterdagavond. Ik was daar samen met mijn zus Coby. Ik was nog geen zestien, dus erg jong.

Piet was daar ook, samen met zijn vriend Henk en we raakten aan de praat. We maakten een afspraakje om de volgende dag met zijn vieren te gaan fietsen. We kregen verkering. Met mijn zus en haar vriend ging het uit, maar wij bleven aan elkaar hangen".

Na ruim vijf jaar verkering ging het stel trouwen. Het huwelijk vond plaats op de plek waar ze elkaar hebben leren kennen: 't Hof.

"Nog dezelfde dag verhuisden we naar Anna Paulowna, waar Piet een baan kreeg aangeboden bij een Bollenbedrijf. Dat was toen zo, dan kreeg je een baan en een huis. Vervolgens kreeg ik ook een dienstwoning bij een bollenbedrijf in Voorhout, voor twee jaar. Hierna vond ik werk bij een Bollenbedrijf in Lisse en hebben we een huis gekocht aan de Willem de Rijkelaan in Hillegom", vertelt de bruidegom.

Vrijwilligerswerk

Deze woning werd te klein voor een gezin met vijf kinderen, waarna het gezin verhuisde naar een grotere woning aan de van de Duyn van Maasdamlaan.

Hier hebben ze 17 jaar gewoond, waarna ze verhuisden naar Zeist. Hier heeft het echtpaar heel veel vrijwilligerswerk gedaan. Piet bij de kerk en in een verzorgingshuis en Riet was penningmeester bij de Fuchsia- en Floraliavereniging.

"Daar leerde ik ook met de computer omgaan. Ik heb zelfs computerlessen gegeven aan ouderen. Ik was dikwijls ouder dan hen, maar wij zijn nog goed, dan doe je dat gewoon."

Breien voor Nepal

Riet breit ook al jaren voor goede doelen. "Vijftien jaar geleden ben ik bijvoorbeeld begonnen met onder andere het breien van sokken, truitjes en dekentjes voor organisaties in Nepal."

Riet komt uit een groot gezin van veertien kinderen en was de oudste. Ze werd geboren in Anna Paulowna. Piet is een echte Hillegommer en zijn wieg stond aan de Brouwerlaan.

Samen kregen ze vijf kinderen: drie dochters en twee zoons. Verder hebben ze elf kleinkinderen, waarvan tien meisjes en een achterkleinkind, ook een meisje.

Het bruidspaar woont nu vijf jaar aan de Kerkstraat, waar ze een mooie tuin hebben. Deze houden ze nog zelf bij.

Piet heeft als hobby postzegels verzamelen.

Daar zitten heel wat uurtjes in en verder leest hij veel. Ze zijn erg gelukkig op hun plek in Hillegom.

"We genieten van het uitzicht. In de zomer zie je allemaal bootjes voorbijgaan."