Foto: oksix
Foto: oksix Foto: oksix

Vrouwendag in Kulturele Raad

HILLEGOM n In de Kulturele Raad (Prinses Irenelaan 16) wordt zondag 20 oktober van 10.00 tot 15.30 uur een Vrouwendag gehouden met als thema 'Vertrouwen door onvoorwaardelijke liefde'. De organisatie van de Vrouwendag is in handen van vrouwengroep LEEF! van Evangelie Gemeente Hillegom. Zij hebben een gevarieerd aanbod voor de aanwezige dames in petto.

De bijeenkomst start om 10.00 uur met een worship and praise gevolgd door een lunch en vier verschillende workshops: het belang van het kennen en accepteren van je vorm en je zelfbeeld, in relatie tot het maatschappelijk beeld van de vrouw. Naast de theorie worden ook praktische tips voor het toepas­sen van kledingregels en kleuren bij de verschillende figuurvormen gegeven. Workshop twee is een verrassingsworkshop. Wie creatief is en graag iets met de handen doet, kan prima uit de voeten met deze workshop. Workshop drie richt zich op dansen vanuit bijbels perspectief. Workshop vier is een bemoedigingsworkshop. Bij het opgeven voor de Vrouwendag dient ook de voorkeur voor een van de workshops opgegeven te worden. Na de workshops volgt een presentatie door Stichting Bright Fame, die op de Amsterdamse Wallen prostituees motiveert om uit de prostitutie te stappen. Daar­naast helpt deze stichting getraumati­seerde en (seksueel) misbruikte vrouwen. Na de presentatie is er een collecte. Deelname kost 5 euro, inclusief koffie, thee, lunch en workshop. Opgeven kan tot en met 13 oktober bij Nel van Soest, 0252-531686 of n.vansoest@icloud.com.


Wie wint de Duurzaamheidsprijs?

regio n De samenwerkende gemeenten Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Teylingen en Noordwijkerhout reiken op 10 oktober een prijs uit aan het bedrijf met het leukste, mooiste, beste duurzame idee van 2018.

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek bestaat sinds 2009 en wordt dit jaar uitgereikt aan één van de volgende vier ondernemingen: Coöperatie Bollenstreekhout, Clusius Craft Distillers, Kievit of Vd Slot Tulips. Bij de Voorronde in maart koos de jury vier ondernemers uit die volgens hen duurzaam werken. Het programma in het Sikkens Experience Centre start om 19.30, inloop vanaf 19.00. Ondernemers en belangstellenden zijn van harte welkom. De winnaar wordt rond 21.00 uur bekend gemaakt en zijn prijs uit handen krijgen van de wethouders Fles (Noordwijk), Hoekstra (Hillegom), Bilars (Noordwijkerhout), Ten Boden (Teylingen) en Knape (Katwijk).

Aanmelden via: www.duurzaamheidsprijsbollenstreek.nl