De wedstrijd tegen Nieuwegein werd door Hisalis gewonnen met 2-4. | Foto: Auke Hoekstra
De wedstrijd tegen Nieuwegein werd door Hisalis gewonnen met 2-4. | Foto: Auke Hoekstra Foto: Auke Hoekstra

Heren 1 Hisalis wint uit tegen Nieuwegein

HOCKEY n Met zo'n 24 graden was het bijna te warm voor een hockeywedstrijd midden oktober, maar het publiek kon het heerlijke weer in Nieuwegein wel waarderen.

Door Caroline van den Bosch

Na enkele minuten kreeg Hisalis een strafcorner mee door een goede actie van Joaquim Kesseler. Strafcornerspecialist Boudewijn Broersen scoorde met een harde bal op de plank de 0-1, wat het team direct vertrouwen gaf. Kort daarna ontsnapte Hisalis aan een een strafbal na obstructie van verdediger Andi Lehmann jegens de doorgebroken spits van Nieuwegein, maar de lichtere strafcorner tegen gaf geen problemen voor keeper Pim Vreeken. Het spel kwam daarna meer in evenwicht. Nieuwegein kwam op 1-1 na een strafcorner. Kort daarna werd er blijkbaar voor een strafcorner gefloten tegen de keeper van de thuisploeg die aanvaller Hidde Kuiper onreglementair afstopte. Kuiper had liggend de bal met een listig backhandje nog het doel in getikt, maar na arbitrair overleg werd een strafcorner gegeven. Die ging er niet in, maar de volgende werd wel op prachtige wijze verzilverd door Sven Cozijn: zijn hoge sleep verdween via onderkant lat onhoudbaar in het net: 1-2.

Na rust kreeg Hisalis de overhand. Cozijn herhaalde zijn kunstje en scoorde nu met een loeiharde sleep in de kruising. Na de 1-3 werd Hisalis iets slordiger en liet een aanvaller van Nieuwegein te veel vrij nadat de scheidsrechter liet doorspelen op voordeel. De 2-3 stand was nog niet zeker genoeg met nog 10 minuten te spelen. Kort voor tijd speelde Thijs Legel zich knap vrij van zijn tegenstander en legde de bal bij Broersen. Die speelde direct strak op de inkomende Koen Wubbe die beheerst hard de bal in één beweging kon doortikken en zo de 2-4 op het scorebord zette. Dat gaf Hisalis niet meer weg en zo kon de ploeg tevreden naar Lisse terug.

Meer verslagen op lissernieuws.nl.


'Voedselbank zou plek in beleid moeten hebben'

LISSE n Voedselbank Lisse zou in het accommodatie- en/of armoedebeleid moeten worden opgenomen, vindt Guus Mesman (PvdA). Hij zei dit tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën vorige week woensdag.

Door Arie in 't Veld

Eerder maakte wethouder Jeanet van der Laan bekend dat het leveren van een onderkomen voor de voedselbank in eerste instantie geen gemeentelijke taak is, omdat het niet is opgenomen in het accommodatie- of armoedebeleid. "Maar we vinden het van belang dat de voedselbank huisvesting krijgt en zijn in overleg om dat voor de komende twee jaar in de voormalige Rembrandtschool te regelen."

Rob Veldhoven van Nieuw Lisse constateerde dat het college snel heeft gehandeld op dit nijpende probleem, maar was tegelijkertijd van mening dat de voedselbank die twee jaar moet gebruiken om zélf definitieve ruimte te vinden. Guus Mesman meldde nog: "Ik hoor andere fracties hardop denken dat de stichting er rekening mee moeten houden dat dit slechts voor twee jaar is. En dat het invoegen in dat beleid er niet in zit." Van der Laan onderschreef dit. Ze gaf aan dat er inderdaad geen beleid is op dit gebied en het aan de politiek is om daarover een besluit te nemen.