Senioren aan de tablet in De Greef

Lisse n Het computertrefpunt in De Greef (Ruishornlaan 21) is uitgegroeid tot een waar computerontmoetingspunt voor senioren. Op alle dagen wordt individueel gewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers.

Het gebruik van een tablet wordt door senioren steeds vaker gezien als een gemakkelijk hulpmiddel. Het is een laagdrempelige manier om contact te houden met familie en vrienden. Senioren worden in toenemende mate afhankelijk van internet. Zij worden gedwongen door diverse overheidsinstanties, zorginstellingen, banken e.d. om hun zaakjes via de digitale snelweg te regelen. Een zekere mate van digitale basisvaardigheden is hierbij een vereiste. Daarom is het computertrefpunt zo belangrijk. Behalve dat er les wordt gegeven in het werken met de tablet is het ook mogelijk zich te bekwamen met gewone computers zoals kennismaken met Windows10 en digitale fotobewerkingen. Als geen ander weten de vrijwilligers dat de bediening van een tablet in het begin best moeilijk is. Daarom wordt speciaal op dinsdagmiddag daar aandacht aan besteed. Belangstellenden dienen zich wel van tevoren aan te melden, zodat men in de juiste groep terechtkomt. Contactpersoon: Ria Markus, 06-57493554 of 0252-429885. Zie ook: www.deparaplu-lisse.nl en Facebook.


200 jaar Koninkrijk der Nederlanden

Lisse n Bij de PCOB staat ons eigen koninkrijk donderdag 18 oktober op de agenda.

Dan komt de heer W. van der Spek uit Hilversum geïnteresseerden met een beeldpresentatie bijpraten en van alles laten zien over ons vorstenhuis sinds 1813. Hij neemt zijn publiek mee vanuit het verleden naar het heden en vertelt over de specifieke moeiten en zorgen, maar ook over de mooie momenten die onze vorsten hebben meegemaakt. Nieuwsgierig? Deze bijeenkomst wordt, zoals gewoonlijk, gehouden in Rustoord, in zaal 'Het Bollenveld', nabij het restaurant. De aanvang is om 15.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur. De toegang is gratis en ook niet-leden zijn welkom. Voor de koffie wordt 1 euro berekend.


Maand van de Geschiedenis

Lisse n Het is de Maand van de Geschiedenis. Daarom geeft Jan Brokken op donderdag 25 oktober om 19.30 uur een lezing in de Bibliotheek in Lisse.

Jan Brokken schreef het meeslepende boek 'De rechtvaardigen', over consul Jan Zwartendijk die in WOII duizenden Poolse Joden wist te redden. Deze avond vertelt hij over dit boek. Deze lezing is georganiseerd door de Bibliotheek Bollenstreek en Grimbergen Boeken. Kaarten zijn te koop via bibliotheekbollenstreek.nl en bij Grimbergen Boeken en kosten 12,50 euro per stuk.