Carla Kohler met Patricia. | Foto: Annemiek Cornelissen
Carla Kohler met Patricia. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Hartekampgroep viert lustrum

HILLEGOM n De locatie van de Hartekampgroep aan de Olympiaweg bestaat deze maand vijf jaar en dat vond de organisatie reden voor een feestje. Vrijdag 12 oktober waren voor zowel cliënten van de dagbesteding als de woongroep diverse activiteiten georganiseerd. Zoals een rondje rijden met een paardentram, poffertjes eten en een optreden van de zanger Lars van der Meij. Ook werd er een groepsfoto onthuld in de hal van het gebouw aan de Olympiaweg.

Door Annemiek Cornelissen

Op de locatie zijn vier woongroepen en drie dagbestedingsgroepen. Volgens Carla Kohler, medior begeleider wonen, is bewust gekozen voor drie dagbestedingsgroepen om de cliënten ook de kans te geven activiteiten buiten te gaan doen.

"Doordat we nu drie iets grotere groepen hebben, is er iemand die een flexdienst heeft.

Die kan met cliënten buiten leuke dingen doen, zoals wandelen en fietsen en invallen waar nodig is. Het is heel belangrijk voor onze cliënten dat zij naar buiten kunnen, vooral op het sociale vlak, waardoor zij andere mensen kunnen zien".

Volgens Kohler komen de meeste mensen die op deze locatie wonen van de Hartekamp zelf. "Daar konden ze altijd zelfstandig op het terrein lopen. Dat kan hier niet vanwege de verkeersveiligheid. Dat betekende wel dat zij een stap terug moesten doen. Dat proberen we op te vangen door vrijwilligers, die met de cliënten naar buiten gaan".

Borrelen met haring en kibbeling

Vrijwilligers die actief zijn, zijn onder andere van de St. Jozef en Martinusparochie.

"Zij lopen onder andere met onze cliënten de avondvierdaagse of gaan naar de kermis. We zijn heel blij met deze vrijwilligers, maar willen er graag nog veel meer hebben. Voor veel mensen is de drempel te groot om zich aan te melden, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Geïnteresseerden kunnen altijd een kijkje komen nemen." De onthulling van de groepsfoto was een groot feest. Deze werd gedaan door cliënten Patricia de Boon en Marcel Uitenboogaard. Na de onthulling werden er bloemcorsages met hartjes gemaakt, die ze mochten dragen.

Ingelast rustpuntje voor de bewoners

Tussen de middag werden er poffertjes gegeten, die buiten in de tuin werden gebakken door twee collega's van Kohler. Hierna werden er diverse ritjes met de paardentram gemaakt van Manege De Vosse uit Haarlem. Dat vonden de cliënten prachtig. Ze genoten met volle teugen. Vervolgens werd er geborreld met haring, kibbeling en andere hapjes, kwam Lars van der Meij zingen en werd de middag op de diverse woongroepen afgesloten met iets lekkers te eten dat werd besteld bij onder andere de chinees. "Dat rustpuntje hebben we speciaal gecreëerd, want het is voor velen ene drukke dat geweest".