Afbeelding
Foto:

Gratis afvalexcursie naar Meerlanden

Lisse n Iedereen heeft wel eens twijfels, misverstanden of vragen over afvalscheiding: komt al dat afval uiteindelijk op één hoop terecht? Kost het niet meer geld dan het oplevert? Is gescheiden inzamelen niet juist slechter voor het milieu? Ik betaal er toch voor! Waarom moet ik dan zelf nog afval scheiden?

Wie antwoord wil op deze vragen en met eigen ogen wil zien wat er nu écht met afval gebeurt, kan zich aanmelden voor de excursie die 'Lisse Duurzaam' organiseert naar grondstof- en energiebedrijf Meerlanden in Rijsenhout. Datum: vrijdag 9 november. Deelname is gratis; mogelijk gemaakt door de Gemeente Lisse en Meerlanden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via lisseduurzaam@gmail.com of door een briefje in de bus te doen bij Veldhuyzen van Zantenpark 97 te Lisse. Vermeld naam en telefoonnummer. Na 2 november neemt Duurzaam Lisse contact met de geïnteresseerden op. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Gezien de bezoeklocaties is het wenselijk dat deelnemers goed ter been zijn en uit oogpunt van veiligheid is de excursie niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

Het programma vrijdag 9 november ziet er als volgt uit:
• 08.45 uur: Vertrek per bus uit Lisse
• 09.30 uur: Aankomst bij Meerlanden - Ontvangst met koffie – Presentatie
• 10.45 uur: Rondleiding door Milieustraat en Groene Energiefabriek - Koffie en broodje
• 12.00 uur: Vertrek per bus naar Regionaal Sorteercentrum Schiphol
• 12.20 uur: Aankomst RSC Schiphol - Rondleiding
• 13.30 uur: Vertrek per bus naar Lisse

Lisse Duurzaam is een burgerinitiatief van Lissenaren.

"Wij willen Lisse verduurzamen door energieverbruik te verminderen. Dit willen wij doen in coöperatievorm; met andere inwoners en ondernemers in Lisse. Bijvoorbeeld door collectief zonnepanelen in te kopen en andere projecten te ontwikkelen om Lisse te verduurzamen.

Wij hebben geen winstoogmerk.

Lisse Duurzaam is er voor particulieren, bedrijven, scholen, verenigingen etc. Kortom: voor iedereen binnen Lisse die duurzame energie een warm hart toedraagt en stappen wil maken op dit gebied", aldus de organisatie.


Kleine Mol speelt in de Kulturele Raad

Hillegom n Bij de SCBH (Kulturele Raad) speelt in de herfstvakantie op donderdag 25 oktober de voorstelling: 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' door Meneer Monster.

De voorstelling begint om 11.30 uur. De voorstelling van 14.30 uur is al uitverkocht. Deze familievoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en de toegangsprijs is 6,50 euro. Het is een fysieke, bijna woordeloze productie voor jonge kinderen van de makers van onder andere De Gruffalo,?naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

Kaarten te verkrijgen bij Frank Evers (contant), via www.SCBH.nl of op de dag zelf aan de kassa (contant).