Docu over Astrid Lindgren bij Filmhuis Lisse

Lisse n Het Filmhuis Lisse draait dinsdagavond 30 oktober de Zweedse documentaire/speelfilm 'Becoming Astrid' van regisseur Pernille Fischer Christensen.

Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter, de Gebroeders Leeuwenhart: de verhalen van Astrid Lindgren hebben onze jeugd gemaakt. Maar wat is haar eigen verhaal? Becoming Astrid volgt de gebeurtenissen die haar als persoon en als schrijver hebben gevormd. Vertoningsadres: Floralis, Floralisplein 69. Aanvang 20.00 uur, kassa open om 19.30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen, op vertoon van hun lidmaatschapspas, 6 euro.


BIB exposeert in bieb Lisse

Lisse n Onder de titel 'China' exposeren kunstenaars van Bollenstreek in Beeld (BIB) tot eind december in de bibliotheek in Lisse.

Bollenstreek in Beeld (BIB) is een actieve vereniging van kunstenaars uit de Bollenstreek en omgeving. Ze willen kennis uitwisselen, elkaar inspireren en (hun) kunst onder de aandacht brengen van een breed publiek. BIB is een vereniging zonder vaste woon- en verblijfplaats die op steeds weer een andere plek in de Bollenstreek exposeert. De tentoonstelling is tijdens openingstijden van de bieb in Lisse (Koninginneweg 79A) te bezichtigen.


Bridgedrive         voor Unicef

Lisse n In de Nachtegaal te Lisse wordt 18 november de Unicef-bridgedrive gehouden. Dit is een landelijk evenement dat nu voor de vijfde maal plaatsvindt.

Er worden 24 spellen in 6 lijnen gespeeld. Na afloop van de bridgedrive is er een grote verloting met mooie prijzen. Aanvang van de drive is om 11 uur en om 16.30 uur is de prijsuitreiking. De opbrengst is dit jaar bestemd voor kinderen die moeten vluchten voor oorlog en geweld. Omstandigheden waar zij niets aan kunnen doen, maar waar ze wel de hoogste prijs voor moeten betalen. Voor info, bel Gera van Rookhuizen (0252-523833) of Janny Bruinsma (0252-415751).


Hooggevoelige kinderen

Lisse n Suzan van der Most van Praktijk de Krachtboom uit Noordwijk vertelt zondag 28 oktober om 13.30 uur in de bibliotheek Lisse over hooggevoelige kinderen. Zij zijn gevoelig voor geuren, kleuren, beelden en sfeer. Hun zintuigen staan altijd op 'scherp'. Van der Most vertelt meer over wat hooggevoeligheid is, welke karaktereigenschappen je terug ziet bij hooggevoelige kinderen, waar ouders tegenaan lopen en hoe je hiermee om kunt gaan.