Afbeelding
Foto:

Saxofonist vertelt over ultieme jazzfilm

Lisse n In het kader van de laatste dinsdag komt Tom Beek, een vooraanstaand Nederlands saxofonist, op 30 oktober exclusief naar Floralis. In tegenstelling tot de aangekondigde film op de website wordt de film Round Midnight met Dexter Gordon gedraaid.

Alvorens de film start vertelt Tom over deze ultieme jazzfilm uit 1986. Ook speelt hij stukken hieruit. Komt het romantische beeld dat wij doorgaans hebben van jazzmusici wel overeen met de werkelijkheid? Welke rol speelt racisme in de zwarte muziek? Speelt de hoofdrolspeler nu zichzelf of is dit een fictief persoon? Wordt er echt live gespeeld in de film? Wat maakt deze film bijzonder? Hoe kijken jazzmuzikanten zelf naar zo"n film? Beek, de van oorsprong Leidse muzikant — een graag geziene gast in het theater — geeft antwoorden en vertelt een paar prachtige inside stories over deze film. Een must voor liefhebbers van jazz en Franse films. Zoals regisseur Bertrand Tavernier zegt: "Er is in de Franse cinema nog veel meer te beleven dan alleen de Nouvelle Vague."
Aanvang van de film in Floralis is 15.00 uur. Toegangsprijs: 10 euro, incl koffie/thee vooraf. Kaartverkoop: online (floralislisse.nl of aan de kassa van Floralis.


Open atelier bij SCBH

Hillegom n Stichting Cultuur Beleving Hillegom start met ingang van 1 november een open atelier.

Heb je altijd gedroomd van een eigen atelier maar is dit er nooit van gekomen? Of ben je een 'zondagsschilder' met behoefte aan inspiratie van collega's? Wij geven je nu de kans om in onze fraaie locatie een droom te verwezenlijken?

Op donderdagavond stelt het SCBH een lokaal beschikbaar aan enthousiaste nieuwe én oude cursisten die het schilderen met elkaar inspirerend vinden en zelf vorm willen geven aan hun eigen leerervaring en ambities.

Dit open atelier kent geen vaste docenten, maar wel bestaat er de vrijheid om naar eigen behoeften en voor eigen rekening van de deelnemers gastdocenten in te schakelen. In het lokaal zijn schildersezels en tafels beschikbaar. Voor materialen zoals schilderdoek, olieverf, acryl of aquarelverf, en dergelijke, moet de deelnemer zelf zorgen.

In principe is iedereen welkom die graag een penseel ter hand neemt: beginner of zeer ervaren hobbyschilder, het doet er niet toe. In dit open atelier is het vooral belangrijk dat de deelnemers open staan voor contact met andere amateurschilders om van elkaar te kunnen leren en elkaar te stimuleren. SCBH wil een enthousiaste groep mensen gelegenheid bieden om gezamenlijk hun schilderhobby uit te oefenen en een eigen sfeer en community te creëren.


Deelname aan dit open atelier is niet gratis, maar SCBH wil de kosten zo laag mogelijk houden. Er zijn geen vaste docenten en daarom worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht. Wel vragen zij een vaste vergoeding per deelnemer per avond om het lokaal te kunnen gebruiken. Omdat zij naast vaste bezoekers ook graag nieuwkomers willen laten kennismaken worden twee mogelijkheden geboden: een knipkaart voor tien keer een atelierbezoek of een abonnement voor een heel seizoen van 1 november 2018 tot en met 2 mei 2019 (circa 24 keer).

Voor meer informatie: www.scbh.nl