'Stichting Lisse Marketing heeft te veel winkeltjes'

LISSE n Enkele politici hebben in de vergadering van de commissie Ruimte en Infrastructuur aangegeven dat de Stichting Marketing Lisse te veel 'winkeltjes' bevat.

Door Arie in 't Veld

Zo zijn er het ondernemersfonds, de stichting zelf, vereniging Alverha (met Koopcentrum Lisse (KCL), Businessclub Lisse en Horeca Lisse als stakeholders) en daarnaast de merken Kleurrijk Lisse en Dorpshart Lisse als verbindende factor tussen de ondernemers een centrummanager. Onlangs gaf voorzitter Michiel van der Borg van de Stichting in de commissievergadering uitleg over het functioneren van de stichting. Martijn Tibboel (VVD) was al eerder kritisch over onder andere het verdelen van het geld. "Wij krijgen alleen algemeenheden als informatie. Dus waar komt hoeveel geld vandaan en wat is ermee gedaan?" Tibboel had ook een kanttekening bij de uitbreiding van het team. "Waarom nu weer iemand die zich focust op het centrum en niet bezig is met het uitzetten van strategieën? Ik heb soms de indruk dat de SLM is verworden tot dat wat het KCL vroeger zelf al deed." Van der Borg zei wat de financiën betreft dat er aan wordt gewerkt om alles qua verslaggeving voor elkaar te krijgen. Tibboel zei dat de geldstromen ondanks dat alles niet zijn te volgen.

John de Bruin van Nieuw Lisse liet ook van zich horen. "Ik zie een wirwar aan clubjes. Zeker voor de buitenwacht is er geen touw meer aan vast te knopen. We hebben bovendien al een centrummanager." Van der Borg zei dat de saamhorigheid onder de ondernemers hoger zou kunnen en het de opdracht van de manager is om dat te bereiken. Tibboel onderkende dat het hard nodig is dat de onderlinge betrokkenheid van de ondernemers wordt opgetild. "Want die is nog nooit zo laag geweest." De Bruin vroeg zich af of daar per se een tweede man voor aangesteld moest worden. De koopstromen nemen niet toe. Tijdens de vergadering bleek mede door opmerkingen van Tibboel over de functie(s) van Van der Borg dat er onduidelijkheid is over het wie en wat. De discussie over de SLM is waarschijnlijk nog niet ten einde.