De kleine Isabel Wamelink heeft al 220 euro op haar spaarrekening van de gemeente. | Foto: Corine Zijerveld
De kleine Isabel Wamelink heeft al 220 euro op haar spaarrekening van de gemeente. | Foto: Corine Zijerveld Foto: Corine Zijerveld

Felicitaties voor 22.000ste inwoner

Hillegom n Burgemeester Arie van Erk bracht vrijdag 19 oktober een bezoek aan de 22.000ste inwoner van Hillegom. Bij de verwerking van de geboortegegevens van Isabel Wamelink bleek dat zij de 22.000ste inwoner van Hillegom is.

Van 2004 tot 2014 was de bevolkingsgroei van Hillegom gering (400 inwoners in 10 jaar). De afgelopen 5 jaar is het aantal inwoners toegenomen met 1000 en telt de gemeente per 15 oktober 22.000 inwoners.

Van Erk: "De 22.000ste inwoner is een bijzonder moment voor Hillegom, wat we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. We zien dat Hillegom aantrekkelijk is voor jonge gezinnen en starters. Een gezonde ontwikkeling, die goed is voor de Hillegomse scholen. Ook geeft het een impuls aan de economische ontwikkeling van winkels, verenigingen en andere voorzieningen waar de samenleving gebruik van maakt. Ons beleid is erop gericht om ook de komende jaren een gezonde groei door te maken"

De 22.000ste inwoner ontving uit handen van de burgemeester een spaarvarken met het symbolische bedrag van 220 euro. De trotse ouders kregen een bos bloemen.


Ontwerp je eigen game

Hillegom n In de bibliotheek aan de Sportlaan is woensdag 7 november een workshop om een eigen platformspel met Bloxels Builder te maken. Met een smartphone of tablet is het mogelijk om in een paar stappen een eigen game maken.

De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar en duurt van 15.30 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, maar bestel wel een kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Elke Bloxels Builder set bestaat uit een spelbord met 13 x 13 vierkante gaatjes, een berg gekleurde blokjes en een app. De app werkt op bijna elke smartphone of tablet.

Met de camera van de smartphone of tablet is het mogelijk om deze zogenaamde pixel-kunst te importeren naar de app, die er via een aantal stappen een platformspel van maakt.

Afbeelding