Met een speciale bingo avond hoopt het tandem team veel geld op te halen. | Foto: pr
Met een speciale bingo avond hoopt het tandem team veel geld op te halen. | Foto: pr Foto:

Tandem Team viert zilveren jubileum

Hillegom n Het Tandem Team, opgericht door Chris van der Drift en Marianne Teeuwen organiseert elk jaar in de week van Hemelvaartsdag een fietsvakantie voor mensen met een visuele beperking, genaamd de Hemelvaarttocht.

Na het plotseling overlijden van Chris (januari 2016) kreeg deze tocht een nieuwe naam de Chris-Cross-Hemelvaarttocht. Het levenswerk van Chris wordt voortgezet door Marianne en meerdere teamleden uit Hillegom en omstreken die al jaren voorrijder zijn. Dat wil zeggen dat zij ruim van te voren de verschillende dagroutes uitstippelen en voorrijden, zoeken naar geschikte adressen om te overnachten, maar ook om onderweg iets te drinken. Zij hopen ook komend jaar door sponsoring en donaties kostendekkend de trappers rond te kunnen laten draaien. Er wordt weer voor 26 personen geboekt en ze laten onze achterrijders weer graag genieten van de door hen uitgestippelde route. Het 'even' erop uit zijn geeft al een reden voor vakantiestemming en feestvreugde. Naast deze week doet het Tandemteam ook al 23 jaar mee aan de Laura, de Alphense fietsvierdaagse in juli. Het Tandemteam wil het 25-jarig bestaan graag een extra tintje geven, maar hiervoor zijn wat extra middelen nodig. Zo organiseren ze een bingoavond op zaterdag 10 november in het KWJ-gebouw Weeresteinstraat 15. Ontvangst is om 19.30 uur en de bingo start om 20.00 uur. De kosten zijn 9 euro voor drie bingorondes. Er is plaats voor 80 personen. Aanmelden bij Marianne Teeuwen via: 06 486 383 69 of een mailtje naar tandemteam@hotmail.nl. De opbrengst van deze avond gaat in zijn geheel naar het Tandem Team.


Inzamelactie kringloopmarkt SWG

Lisse n De Samenwerkingsgemeente Lisse houdt zaterdag 27 oktober weer een inzameling ten behoeve van de Kringloopmarkt die komend voorjaar plaatsvindt.

De kringloopmarkt is dan op 23 maart te bezoeken in de Onderwaterhallen aan de Achterweg. Voor die tijd is de SWG op zoek naar goederen die nog een tweede ronde mee kunnen. De in te brengen goederen kunnen 27 oktober worden afgeleverd tussen 09.30 en 11.30 uur bij de fietsenstalling van de kerk aan de Veldhorststraat 48.

Let op: bankstellen en andere grote meubels alleen na goedkeuring via een toegezonden foto. Voor videospelers en -banden, cd-spelers, matrassen en kerstbomen is geen belangstelling. In overleg kunnen eventueel grotere artikelen worden opgehaald. Hiervoor dient men contact op te nemen met 06-13093452.