CDA vraagt naar gebruik subsidies

LISSE n Onlangs kwamen ouderenbonden met een onderzoek onder 55+ers waaruit bleek dat veel ouderen geen gebruik maken van subsidies als huurtoeslag en zorgtoeslag, terwijl ze er wel recht op hebben.

Door Arie in 't Veld

Dat er geen gebruik van gemaakt wordt, komt door onwetendheid over het bestaan of de criteria voor het verkrijgen van de subsidie. Ook zijn de aanvraagprocedures vaak ingewikkeld. In dat verband vraagt de Lisser CDA-fractie of het college het beeld herkent dat weinig ouderen in Lisse gebruik maken van subsidies. Ook wil de fractie weten of het college inzicht heeft in hoeveel ouderen in Lisse recht hebben op huur- of zorgtoeslag, dan wel andere subsidies en die vervolgens niet aanvragen. Tevens welke mogelijkheden het college heeft om ouderen actief te wijzen op de subsidies waar ze recht op hebben. "En is het college het met de CDA-fractie eens dat het subsidiestelsel ingewikkeld en lastig toegankelijk is voor senioren? Welke mogelijkheden heeft het college om het systeem van aanvragen te versimpelen? En tenslotte welke mogelijkheden heeft het college om ouderen te helpen bij het aanvragen van toeslagen waar zij recht op hebben?


Vlooienmarkt in De Vosse

Hillegom n In Sportcentrum De Vosse is zondag 11 november een grote rommelmarkt.

De markt duurt van 10.30 tot 16.00 uur en de toegang is 2,50 euro (kinderen tot en met 11 jaar en onder begeleiding hebben vrij entree). Meer Info: 0229-24 47 39 of 24 46 49. Of kijk op: www.mikki.nl.