Afbeelding
Foto:

Speciale koopavond bij Leemans Hillegom groot succes

Hillegom n Wat een feest tijdens de Vaste Klanten Koopavond bij Leemans Schoenen in Hillegom. Op 25 oktober organiseerde de zaak met het hele team een gezellige extra shopavond.

Om 18.00 uur stonden de hapjes en drankjes al klaar en was de rode loper uitgerold. Op deze avond was er niet alleen 20% korting op de nieuwe schoenencollectie, maar waren er ook samenwerkingen met mede-winkeliers. Beautiful Wishes voorafgaand aan de avond: "We maken er een gezellige avond van met elkaar!"

Alle ballonnen, hapjes en drankjes maken de winkel sfeervol, maar zonder de inzet van mede-winkeliers was deze extra koopavond niet zo'n succes geweest. Op verschillende plekken in de winkel presenteerden Mooiz, Beautiful Wishes en Vestito de mooiste producten. Zo konden klanten op deze avond niet alleen schoenen kopen, maar ook kleding, luxe geurlampen, sieraden en sjaals. Filiaalmanager Wendy van der Wolf: "Vanaf het begin van de avond was het direct al druk in de winkel. Gelukkig was er tussendoor nog tijd voor een heel snel fotomomentje om de avond vast te leggen."

Leemans Schoenen, al jaren een begrip in Hillegom, staat voor kwaliteit, service en comfort. U vindt de winkel op Henri Dunantplein 97.


Eiland vol met Halloween activiteiten

Beinsdorp n In buurtcentrum Het Eiland aan de Rietkraag 5 is rondom Halloween weer van alles te beleven.

Zo is er vrijdag 9 november een Spooky disco van 15.30 tot 17.00. Deze activiteit is voor kids tot en met 5 jaar. Ouders en begeleiders zijn ook welkom. De entree is 1,50 euro per kind inclusief een beker limonade en een snoepje. 's Avonds gaat het discofeest verder voor jongens en meiden tussen de 6 en 12 jaar oud. De dj's van Lightflash zorgen voor de muziek tussen 19.30 en 21.30 uur. Degene die het mooist is verkleed, valt in de prijzen. Toegang: 2,50 euro inclusief een welkomstdrankje en iets lekkers. Ouders mogen alleen halen en brengen; de organisatie blijft aanwezig voor toezicht.

Zondag 11 november mogen alle kinderen weer langs de deuren met hun lampion om te zingen en lekkers op te halen. De organisatie wil dit extra feestelijk maken door vooraf in Het Eiland een gezellige middag te organiseren voor de kinderen vanaf 4 jaar. De kinderen mogen verkleed in Halloweenstijl naar het feest komen (niet verplicht en schminken wordt ook gedaan in Het Eiland). De middag wordt afgesloten met een gezamenlijk etentje en om 18.15 uur start de lampionnentocht door het dorp. Het dorpshuis blijft open zodat kinderen zich daar weer kunnen melden als ze klaar zijn met lopen. Verzamelen om uiterlijk 19.30 uur voor een gezellige afsluiting met een kop warme chocomel.

Aan de bewoners van de Rietkraag het verzoek om de initiatiefnemers een beetje te helpen door op 11 november bij de deur het Halloweenthema naar voren te brengen, met bijvoorbeeld kaarsjes, lantaarns of pompoenen.


Groene kerk bij Hillegomse Bronnen

Hillegom n De commissie Hillegomse Bronnen nodigt u op 31 oktober om 20.00 uur uit om een avond bij te wonen met als gastspreker Ds. Aarnoud van der Deijl, predikant van de oecumenische gemeente De Ark in Hoofddorp.

Deze kerk is sinds 2015 'groene kerk' en richt zich daarbij in eerste instantie op 'energie-armoede': door mensen te helpen energie te besparen, wordt zowel het milieu als de inkomenspositie van mensen gediend. De Ark heeft daartoe opgeleide energiecoaches en energiecafés, waar mensen tips kunnen krijgen voor energiebesparing. Daarnaast is De Ark ook bezig met de vergroening van het gebouw en de omgeving om wateroverlast en fijnstof tegen te gaan. Ook zijn er plannen om via de kerk biologische groenten te gaan verspreiden. U bent allen van harte welkom!

Plaats: de Vonk, het nieuwe wijkgebouw aan de achterkant van de Maartenskerk. Kosten: 3 euro incl. koffie of thee.


Feestelijke opening atelier 'De Waere'

Hillegom n Sarah Maernhoudt en Mieke Mostermans delen sinds donderdag 27 september atelier 'De Waere 'in gebouwencomplex De Tol in Hillegom. De feestelijke opening is op zondag de Elfde van de Elfde, om 11.11 uur.

Ook op die dag presenteert Mieke 'Een kistje met kleuren '; 11x11 gedichten, verhalen en gedachten vanaf 1977 tot nu. En een metaforisch verhaal over haar leven met psychosegevoeligheid. Het thema van de Kunstlijn omzien naar nu loopt ook als een rode draad door haar beeldende werk. Sarah Maernhoudt maakte, ook van geërfd kant, kleine buidels voor de vormen. Eerder al maakte zij de linnen zakjes voor het schervenproject van Mieke in 2017. Vanuit die samenwerking besloten zij om het atelier en tevens expositieruimte te huren in Hillegom. Sarah Maernhoudt werkt onder de naam De Waere Maernhoudt. In atelier 'De Waere' gaan zij naast eigen werk ook een verdere samenwerking aan met de gedachte 1+1 wordt één.

De feestelijke opening vindt plaats in Gebouwencomplex De Tol, Haarlemmerstraat 5 in Hillegom. Dan vindt ook de boekpresentatie en expositie werk en modeontwerpen van Sarah en Mieke plaats.