Verlies voor zowel Heren 1 als Dames 1

Lisse n Hisalis ontving koploper Muiderberg thuis in een zonnig maar koud Lisse. Na tien minuten braken de bezoekers door de verdediging van Hisalis en wisten de 0-1 te maken. De thuisploeg veroverde een strafcorner, de boomlange keeper van Muiderberg dook in de goede hoek, maar de rebound van Sven Cozijn trof wel doel: 1-1. Muiderberg voerde de druk op voor rust en Hisalis moest alle zeilen bijzetten om de voortdurende aanvallen te pareren.

Na rust kwam Hisalis goed uit de startblokken, een fraaie aanvalscombinatie van Kuiper en Deniz de Jong leidde uiteindelijk net niet tot een doelpunt. Bruno Juray veroverde met slim spel een strafcorner voor zijn ploeg. Maar deze en ook de daaropvolgende corner werden niet verzilverd. Muiderberg drong aan en haalde zelf wel rendement uit de aanval: 1-2. Vijf minuten voor tijd gaf Muiderberg een listige scoop naar hun spits op de rand van de cirkel, die nam de bal knap aan en wist direct zijn doelpunt te maken.

Protest over de aanname van de scoop was vruchteloos en Hisalis moest uiteindelijk de eerste nederlaag van dit seizoen accepteren.

Bij de Dames 1 stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen de Kieviten op het programma.

Hisalis begon erg sterk aan de wedstrijd, speelde haar eigen spel en had mooie aanvallen. Dit werd beloond met een doelpunt van Dominique Hoogendoorn vanuit een hele mooie aanval van Tess van Bochove. Zo ging Hisalis met 1-0 de rust in. In een rumoerige periode wisten de Kieviten de gelijkmaker te scoren: 1-1. Uit een strafcorner wisten de Kieviten nog de 1-2 te scoren.

Hisalis kreeg in de slotfase wederom een strafbal tegen. En weer wist Laura Vos deze gevaarlijke grote kans voor de Kieviten te keren door de bal te stoppen. Door haar goede acties bleef het verlies beperkt tot een eindscore van 1-2.