Afbeelding
Foto:

Crescendo zoekt uitbreiding

Hillegom n Muziekvereniging Crescendo houdt zondag 11 november een koffieconcert. Vanaf 12.00 uur klinkt er in het verenigingsgebouw De Drempel, Mgr. Van Leeuwenlaan, een gevarieerd programma. Muzikale leiding is in handen van dirigent Louis de Blieck. De slagwerkgroep laat samen met de leden van de harmonie een aantal nummers horen. Ook brengen beide afdelingen een eigen repertoire ten gehore. Toegang is vrij.

Zowel bij de slagwerkgroep als bij de harmonie is er plaats voor nieuwe leden. Louis de Blieck leidt startende of gevorderde slagwerkers allround op. Kinderen vanaf 7 jaar die uit zichzelf al overal op tikken of trommelen zijn uitgenodigd om zich aan te melden voor een gratis proefles. De harmonie speelt voornamelijk lichte muziek in flex-arrangementen dat maakt dat er andere instrumenten dan gewoonlijk bij een harmonie te horen zijn. Denk aan keyboard, piano, basgitaar, gitaar, viool, cello of contrabas. Alle muzikanten die spelen op Hafabra b-niveau zijn welkom om mee te spelen. Een half jaar vrijblijvend of op projectbasis. Wie geïnteresseerd is of behoefte heeft aan meer informatie kan het contactformulier invullen op www.crescendohillegom.nl en wordt teruggebeld of gemaild.


'Mary Magdalene' in Floralis

Lisse n Bewust Bollenstreek organiseert in samenwerking met Filmhuis Lisse een bijzondere filmavond op maandag 5 november. Mary Magdalene is het originele verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel. Zij voelt zich onderdrukt door de heersende elite en besluit zich tegen de wil van haar conservatieve familie aan te sluiten bij een groep mensen onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth. Inloop 19.00 uur, start film 19.30 uur. Kaarten à € 12.50 dienen vooraf gereserveerd te worden via www.bewustbollenstreek.nl/agenda.