Supportersbus FC Lisse naar Sneek

Voetbal n FC Lisse heeft het moeilijk als het gaat om de uitwedstrijden in de derde divisie. Juist om die reden is de steun vanuit de achterban belangrijk.

Om deze steun te motiveren laat de Supportersclub FC Lisse komende zaterdag, 3 november, een supportersbus rijden naar ONS Sneek. De kosten bedragen tien euro voor leden van de Supportersclub en vijftien euro voor niet-leden. De wedstrijd in Friesland begint om drie uur. Bij minimaal 30 inschrijvingen vertrekt de supportersbus om 12.30 uur vanaf parkeerterrein Ter Specke in Lisse. De organisatie rond het vervoer van de supportersbussen is in handen van Nicole Vink. Geef je op via een mail aan Nicole: fn.vink@casema.nl.


Kindertheater over Kerfje in Het Eiland

Beinsdorp n Stichting Maatvast heeft met een bijdrage uit een Beinsdorps vrijwilligersinitiatief een kindervoorstelling geboekt.

Zondagmiddag 18 november gaan de deuren van dorpshuis Het Eiland in Beinsdorp (Rietkraag 5) open voor de leuke theatervoorstelling 'Kerf de labjesrat' van theatergroep Heldhaftig. De voorstelling is voor kinderen van 4 t/m 10 jaar.

Kerf is een Labjesrat: geboren in een laboratorium en gevlekt als een kat. Met een wel heel speciale staart. Wanneer hij jokt, verschijnt er een kerfje, een klein sneetje in zijn staart. Daarom heet hij Kerf! 'Er is nog meer bijzonders aan Kerf. Hij heeft twee hele gave papa's, Fred en Rick. Alleen, als Fred er is, is Rick er niet, en als Rick er is, is Fred er niet. Op een wilde dag maakt Kerf per ongeluk het levenswerk van zijn papa's kapot: de laboratorium-proefopstellingsmachine. Helemaal kapot, wat nu?! De volgende dag vertelt hij Rick dat Fred het gedaan heeft. En tegen Fred dat Rick het was. Opgelost! Au, zijn staart! Rick en Fred snappen er niets van dat hun machine in puin ligt. Die nacht voelt Kerf zich rot. Wat als zijn vaders erachter komen dat hij het zelf heeft gedaan? Kerf durft ze niet onder ogen te komen en besluit zich te verstoppen. Op zijn weg komt hij bloemen en dieren tegen: Vergeet-me-welletjes en -nietjes, Boter-op-je-hoofd-bloemen en Lelietjes-van-Daden. Er is de Verklapekster, die spreekt alleen maar de waarheid en Jokke het liegebeest, een grote dikke spin die altijd liegt, waardoor je ook de waarheid kent. Tijdens zijn reis voelt Kerf schaamte, schuld, verwarring, boosheid en besef. Zijn staart valt er bijna af door de steeds dieper wordende kerf. Maar Kerf maakt stapje voor stapje zijn hoofd helder en neemt een belangrijke beslissing. Hij vertelt alles, alles! En dan gebeurt er iets wonderlijks...

De voorstelling met fantastische beelden, muziek en gekke invallen begint om 14.00 uur (deur open 13.45 uur). De kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via de mail eiland@maatvast.nl of telefonisch via 0252-515142. De kaarten kosten 2,50 euro incl. een beker limonade en wat lekkers.