Afbeelding
Foto: pr

n VriendenLoterij verblijdt Selena uit Lisserbroek met auto

LISSERBROEK n Goed nieuws voor Selene (43) uit Lisserbroek. Zij won tijdens de nationale actie 'VriendenLoterij PrijzenMarathon voor Metakids' een auto.

Selene werd in haar straat door VriendenLoterij-ambassadeur Wolter Kroes, onder leiding van een brassband, verrast met de gloednieuwe auto. Selene: "Wat is dit geweldig. Ik heb nog nooit iets gewonnen. Hier ben ik ongelofelijk blij mee."

Metabole ziekte

In oktober organiseerde de VriendenLoterij samen met Metakids een nationale actie voor kinderen met een metabole ziekte. Ruim 10.000 gezinnen in Nederland hebben één of meer kinderen met een metabole ziekte. Hun stofwisseling werkt niet goed en dat sloopt hun lichaam. Metabole ziekten zijn zelfs een van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Daarom hield de VriendenLoterij samen met Metakids deze maand de VriendenLoterij PrijzenMarathon. Iedereen die tot en met 31 oktober gaat meespelen, draagt met de helft van ieder lot direct bij aan een landelijk samenwerkingsverband voor onderzoek en behandeling, zodat kinderen met een metabole ziekte snel en blijvend geholpen kunnen worden.