LAM genomineerd voor Publiek Gebouw v.h. Jaar

Lisse n Tijdens de testdagen gooide het museumgebouw dat door Arie Korbee van KVDK Architecten is ontworpen, al hoge ogen.

Het LAM is nu ook genomineerd voor Publiek Gebouw van het Jaar, een prijs van Architectenweb. Uit bijna veertig inzendingen koos een onafhankelijke jury vijf nieuwe gebouwen, waaronder het LAM. De gebouwen werden beoordeeld op hun maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en het ontwerp. De jury was in het bijzonder onder de indruk van de zorgvuldige materiaalkeuze en de manier waarop het LAM is ingepast in het landgoed. Het openbare voetpad dwars door het LAM en de transparante entreehal worden daarnaast genoemd in het juryrapport. Deze delen van het gebouw verlagen de drempel, maken het museum extra toegankelijk. Op 8 november wordt de winnaar van deze architectenprijs bekendgemaakt.


Inschrijving kerstmarkten Lisse en Hillegom

Lisse n Zowel in het centrum van Lisse (zaterdag 8 december) als in het centrum van Hillegom (zaterdag15 december) wordt een gezellige kerstmarkt georganiseerd.

Uiteraard wordt er voor een feestelijke kerstsfeer gezorgd. Particulieren en bedrijven uit de Bollenstreek die aan de Kerstmarkt willen deelnemen wordt gevraagd zich voor 15 november in te schrijven. De markt wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden. Op de site www.
b-o-b.nl staat een inschrijfformulier. Voor vragen stuur een mail naar info@b-o-b.nl. Doe mee. Het moet toch mogelijk zijn om in de Bollenstreek twee grote spraakmakende kerstmarkten te houden.