Afbeelding
Foto:

Spelen en knutselen in De Meerkoet

Lisserbroek n De deuren van dorpshuis De Meerkoet in Lisserbroek staan op de woensdagen 14 en 28 november en 12 december open voor de altijd gezellige kindermiddagen.

Terwijl de kinderen creatief bezig zijn of zich vermaken met onder meer het poolbiljart, de tafeltennistafel, voetbaltafel, airhockeytafel, Wii of de opblaasspelen, kunnen de ouders gezellig in de huiskamer van De Meerkoet een kopje koffie of thee drinken.

De kindermiddag duurt steeds van 13.30 tot 15.30 uur. De entree is gratis en de kinderen krijgen ook nog een beker limonade.

De middagen zijn in principe bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar mogen ook komen spelen, mits een van de ouders aanwezig is.

Helpende handjes zijn ook zeer welkom, dus wie het leuk vindt om te assisteren kan dit tijdens de kindermiddagen laten weten. Voor vragen en informatie kan men bellen met De Meerkoet: (0252) 413457.


Jubileumconcert Parochiekoor

Hillegom n Op zondag 18 november geeft het Parochiekoor van de St. Jozef en St. Martinuskerk een kort jubileumconcert, in verband met het 12,5 jarig bestaan van het Parochiekoor.

Onder leiding van de pas benoemde dirigente Elena Bruins met begeleiding op het orgel door Maria Meeuwenoord zal het koor enkele werken uitvoeren van o.a. Antonio Vivaldi, Anton Bruckner, Camille Saint Saëns, Johann Sebastian Bach, Edward Elgar en anderen. Het concert begint om ongeveer 11.00 uur, aansluitend aan de viering van 9.30 uur in de St. Jozef en St. Martinuskerk, Hoofdstraat 27 in Hillegom. De toegang is gratis.


Vrijwilligers repair café staan klaar

Hillegom n Veel elektrische apparaten, kledingstukken, fietsen of speelgoed kunnen nog een tweede ronde mee. Gooi deze spullen dus niet weg, maar neem ze mee naar het Repair Café!

Op donderdag 8 november van 19:00 tot 21:00 uur zijn de vrijwilligers van Repair Café weer aanwezig in Plein28, Henri Dunantplein 28 in Hillegom. Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. In Plein28 is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Marije Pots, coördinator Plein28 m.pots@welzijnskompas.nl / 06-40644805. Kijk voor meer informatie op: www.repaircafe.nl / www.plein28.nl