Leer werken met digitale overheid

Hillegom n Niet alleen de belastingdienst schakelt over naar digitaal, maar ook de gemeente en andere overheidsinstanties. En dat is voor sommige mensen knap lastig. De bibliotheek biedt momenteel een gratis cursus aan om hiermee aan de slag te gaan. Deelnemers krijgen uitleg hoe te werken met de digitale overheid.

De cursus bestaat uit vier dagdelen van twee uur en wordt begeleid door gecertificeerde docenten. Er wordt les gegeven in kleine groepjes en aan het einde van de cursus is er een feestelijke certificaatuitreiking. Voor de deelnemers is er geen examen.

De gratis cursus vindt plaats op vrijdag 30 november en 7, 14 en 21 december in de Bibliotheek Hillegom, Sportlaan 1 en duurt van 13.00 tot 15.00 uur. Aanmelden kan aan de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

In deze cursus krijgen deelnemers alle stappen van het veilig zoeken en vinden van de juiste overheidsinformatie uitgelegd.

Ook worden zij meegenomen in het proces van het aanvragen van een DigiD.

Een gratis werkboek waarin oefenmateriaal en nuttige tips staan, krijgen allen deelnemers mee naar huis en tijdens de cursus is het mogelijk om gebruik te maken van laptops van de Bibliotheek.


Bridgers ook buiten gemeente actief

Hillegom n De Hillegomse Bridge Club Bel Air hield zaterdag 3 november de tweede wedstrijd om het kampioenschap van Kennemerland. Aan deze drive (in Heemstede) deden 160 bridgers mee.

Ondanks de drukte was er een gezellige en gemoedelijke sfeer. De dames achter de bar hadden hun handen vol om iedereen te voorzien van een drankje en een hapje. Na de 24 spellen gespeeld werd de balans opgemaakt. Menig paar was benieuwd of zij de volgende keer weer in de kleine zaal (lijnen D en E) moesten spelen of dat ze gepromoveerd zijn naar de grote zaal (A, B en C lijnen). Kijk op www.nbbclubsites.nl/club/6007 voor het totaalplaatje: onderstaand de beste drie paren:

A.

D Ramic/W Wonink 62,69%

J Zethof/T v. Haaster 61,36%

Ans en Cees v.d. Meer 59,47%

B

H Burgers/T Jansen 63,33%

L Houtkamp/I Jonkers 57,50%

M Jansen/ A Lohuis en

W Angevaren/J Pronk 54,58%

C.

G Olijerhoek/C V v. Zanten 69,10%

V Bruijn/E Ploeger 67,36%

E Berndsen / H Heijdendaal 67,36%

D.

A v.d. Gulik en J v. Kaam 57,64%

C Zandvliet /E Warmerdam 55,56%

S Schoute /H v.d. Brink 55,56%

E.

B v.Delden /T Priem 60,42%

C de Bruin /C Langeveld 59,52%

E Daams /L Jansen 59,23%


Kledingactie voor Oost-Europa

Hillegom n De diaconie van de Protestantse Gemeente in Hillegom organiseert een kledingactie voor kansarme gezinnen in Oost-Europa. De stichting "Zending over grenzen" verzamelt, sorteert en brengt de kleding naar die plekken waar het hard nodig is. Zij willen als Hillegomse gemeente hulp aanbieden en inzamelpunt zijn.

Schone en gewassen kleding en schoenen graag inleveren bij de consistorie van de Maartenskerk (Kerkplein) op een van de volgende dagen: vrijdag 9 november van 19.00 tot 20.00 uur, zaterdag 10 november van 11.00 tot 12.00 uur of maandag 12 november van 19.00 tot 20.00 uur. Schriften, pennen, (kleur)potloden en kleurboeken zijn ook welkom. Graag de kleding, de schoenen en het schrijfgerei apart aanleveren in gesloten plastic zakken.