De Flying Fiets is voorzien van sponsornamen.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen
De Flying Fiets is voorzien van sponsornamen.| Foto en tekst: Annemiek Cornelissen Foto:

Vliegende Winkel van start met Fioretti Flying Fiets

HILLEGOM n Aan het Henri Dunantplein werd vorige week de Vliegende Winkel geopend: een initiatief van het Fioretti College, MeerBusiness Duin & Bollenstreek, Hillegom Marketing en Koopcentrum Hillegom. De openingsbijeenkomst werd heel druk bezocht. Tevens was deze middag de presentatie van de Fioretti Flying fiets, waarmee alle apparatuur van de deelnemende leerlingen van het Fioretti College, vervoerd kan worden van locatie naar locatie. Deze bijzondere fiets bevat reclame van diverse Hillegomse bedrijven die hebben gesponsord.

Het Fioretti College Hillegom, heeft samen met de gemeente een toekomstgericht project opgezet in het kader van "praktijkgericht leren" en "verbinding met de samenleving". Het leegstaande winkelpand aan het Henri Dunantplein is ingericht als werkruimte voor de enthousiaste derdejaars leerlingen Basis, Kader en GL. Onder toezicht van docenten met multimedia praktijkervaring gaan de leerlingen aan de slag met het maken van onder andere vlogs, websites, productfotografie en bedrijfsreportages, voor bedrijven.
Leerlingen van de school bemannen de winkel die gedurende het schooljaar op dinsdag geopend zal zijn van 09.00 tot 16.00 uur. Ondernemers kunnen de winkel binnenlopen en zich aanmelden als opdrachtgever. Zij kunnen ter plekke hun wensen kenbaar maken. De eerste opdrachten zijn al binnen en de leerlingen gaan komende weken vol enthousiasme aan de slag. De winkel heeft de naam Vliegende Winkel gekregen omdat de winkel gevestigd is in een leegstaande winkel in het centrum van Hillegom. Mocht de winkel een permanente huurder krijgen dan moeten de leerlingen verkassen naar een andere plek. De Fioretti Flying Fiets is met die reden aan de leerlingen aangeboden. De fiets kan tevens als verkoopbalie en natuurlijk als vervoermiddel voor de winkelinventaris worden gebruikt. Tijdens de opening van de winkel werd de fiets door een van de leerlingen de winkel binnengereden. Aan wethouder Fred van Trigt de eer om de aan de fiets bevestigde ballonnen los te knippen.

Leerlingbegeleider Leonoor Ruigrok: "Door dit mooie project kunnen de leerlingen zich ontwikkelen en naar het eindexamen toewerken. Deze praktijkervaring is daarbij heel belangrijk."