Arie van Erk legt uit dat ontbijten niet alleen goed, maar ook gezellig is. | Foto en tekst: Diana Maas
Arie van Erk legt uit dat ontbijten niet alleen goed, maar ook gezellig is. | Foto en tekst: Diana Maas Foto: diana maas

Eitje tikken met de burgemeester

Hillegom n In het kader van het Nationaal Schoolontbijt had burgemeester Arie van Erk vorige week groep 7 en 8 van de Daltonschool te gast in de raadzaal. Bij binnenkomst kregen alle kinderen een hand van de burgemeester en nadat iedereen een plekje had gevonden was er een woord van welkom. Natuurlijk werd in dit woordje ook de vijf voordelen van ontbijten benadrukt: energie, voedingsstoffen, stoelgang en... lekker en gezellig. Op de vraag van de burgervader wie er 's morgens altijd ontbijt, staken bijna alle kinderen de hand op.

Tussen het eten en drinken door werd er door de kinderen natuurlijk honderduit gekletst, maar er was ook ruimte voor vragen aan de burgemeester. Zo was een jongen, die zelf uiteindelijk president wil worden, nieuwsgierig naar de opleiding van de burgemeester. Een uitgebreid curriculum vitae was het antwoord. Een ander was meer geïnteresseerd in de vrijetijdsbesteding. "Lezen en wandelen", antwoordde Van Erk. Twee meisjes waren benieuwd naar de leuke en minder leuke dingen van burgemeester-zijn. "Ik vind het heel leuk om bij bijzondere gelegenheden te worden uitgenodigd", antwoordde Van Erk. De burgemeester houdt totaal niet van conflicten en als deze er al zijn dan wil hij ze het liefst zo snel mogelijk uit de wereld helpen. "Als bemiddelaar moet ik soms streng zijn en dat is niet altijd even leuk, maar hoort bij mijn vak!" Aan het Nationaal Schoolontbijt is elk jaar een goed doel verbonden. Dit jaar is dat Stichting Kinderpostzegels met het project: het aanbieden van kinderfeestjes voor de hele klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort en niemand buiten de boot valt. Namens de gemeente werd 100 euro gedoneerd.