Lezing over bollenreiziger Ton Trossèl

Lisse n Omdat het levensverhaal van Ton Trossèl leest als het script voor een spannende film, besloot schrijver en journalist Joost Mulder de verhalen op te tekenen in een boek.

Op zondag 18 november om 13.30 uur vertelt hij in de bibliotheek in Lisse (Koninginneweg 79A) over zijn boek 'Niet voor een gat te vangen: het verhaal van bloembollenreiziger Ton Trossèl'. Trossèl, geboren in 1923 in Hillegom, werkte na de Tweede Wereldoorlog als bloembollenreiziger op Amerika. Met zijn vakkennis, vasthoudendheid en persoonlijke charme droeg hij bij aan de wederopbloei van de Nederlandse bloembollenexport. Daarin was hij bijzonder vindingrijk. Na zijn afscheid van de bloembollenwereld was Ton Trossèl de grondlegger van de stomerijketen Reinette.


Duinpolderweg: hoe nu verder?

beinsdorp n GroenLinks organiseert vrijdag 16 november a.s. een bijeenkomst over de Duinpolderweg.

In september hebben de Provinciale Staten van Zuid-Holland besloten om de zogenaamde Middenvariant verder te onderzoeken. Deze bestaat uit drie onderdelen: een wegverbinding tussen de A4 en de N208, door Zwaanshoek en de Hillegomse Oosteindepolder, een randweg aan de noordkant van Zwaanshoek en een verbinding tussen de N208 en de A44 ten zuiden van Lisse en Lisserbroek. Op 16 november wil GroenLinks met bewoners en andere belanghebbenden in gesprek over de inhoud van het besluit en over de mogelijkheden om de verdere besluitvorming nog te beïnvloeden.

Belangstellenden zijn welkom in dorpshuis Het Eiland, Rietkraag 5 in Beinsdorp. De bijeenkomst start om 20.00 uur.


Nieuwe brug over Ringvaart

Lisse n Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben 6 november hun voorkeur uitgesproken over de aanleg van een lage beweegbare brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek.

De aanleg van de HOV-verbinding (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) is een gezamenlijke ambitie van de provincies Noord- en Zuid-Holland, de gemeenten Lisse, Noordwijk, Haarlemmermeer en Teylingen, Vervoerregio Amsterdam en regio Holland Rijnland met als doel de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Wethouder Jolanda Langeveld: "Ik ben blij met deze brug over de Ringvaart. In Lisse vinden we het belangrijk dat ons dorp goed bereikbaar is. Met deze brug zijn we dadelijk beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Over de inpassing van de brug in de Waterkanten ter hoogte van de Sportlaan denken wij, graag samen met inwoners, mee met de provincie." Naast de busbaan komen er een fiets- en voetpad op de brug.