Bedrijven in Beweging bij AV De Spartaan

Lisse n Veel bedrijven zijn al goed op weg om medewerkers alle mogelijkheden te geven vitaal en gezond te zijn én te blijven. Atletiekvereniging De Spartaan wil graag deze beweging een extra impuls geven door de allereerste Bedrijven in Beweging te organiseren op donderdag 29 november, met als thema: werk & vitaliteit.

Bedrijven, sponsoren en geïnteresseerden ontmoeten elkaar en kunnen luisteren naar keynotespreker Michael Kortekaas uit Lisse. Hij zal spreken over Mentale Kracht. Na het programma, dat circa een uur duurt, is er voldoende gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en een hapje, uiteraard in de splinternieuwe accommodatie van AV De Spartaan aan de Spekkelaan 8 in Lisse.

Wie geïnteresseerd is in werk & vitaliteit, gelijkgestemden wil ontmoeten en ervaringen wil delen op het gebied van gezondheid, werk, duurzame inzetbaarheid en bewegen, kan zich aanmelden op www.avdespartaan.nl (menu-optie links Bedrijven in Beweging). Inloop van de bijeenkomst op 29 november is vanaf 16.00 uur, start bijeenkomst om 16.30 uur, borrel van 17.30 tot 18.30 uur.


Acryl-expo in Medisch Centrum bij De Meerkoet

Lisserbroek n Elles de Jong en Carin van der Putten exposeren vanaf 21 november met acrylschilderijen in het Medisch Centrum De Meerkoet.

Elles, geboren en getogen in Rotterdam, woont Nieuw-Vennep. Carin, geboren en getogen in Vogelenzang, woont in Hillegom. De schilderijen die zij in het Medisch Centrum exposeren zijn zowel figuratie als ook abstract. Tijdens de vakantieperiode waarin zij het schilderen misten, begon bij beiden toch het verlangen om 'iets' te doen. Samen gingen zij spontaan een out of the box-werk maken. Dit heeft geresulteerd in een leuke samenwerking, te zien bij het Medisch Centrum. Zij vinden het leuk wanneer bezoekers een notitie achterlaten.

De expo loopt tot 24 januari 2019. Het Medisch Centrum is elke werkdag open, behalve woensdagmiddag. Wie de expo op zaterdag wil bezoeken, kan bellen met De Meerkoet: (0252) 413457. Het Medisch Centrum zit aan de Krabbescheerstraat 1.


Lezing 'Praten over de dood'

REGIO n Op uitnodiging van Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding houdt Aart Mak woensdagavond 21 november een lezing over het onderwerp praten over de dood. Dit is anders dan 'dingen regelen'.

Aart Mak belicht verschillende thema's binnen dit onderwerp, zoals vroeger en nu, eventuele angst voor de dood en de zakelijke en praktische aspecten. Wat is verstandig om vast te leggen? Wat wilt u al bespreekbaar maken? Aart Mak beantwoordt vragen over de emotionele kant; Wat mogen uw naasten van u weten? Wat is een geestelijke testament? Welke verhalen mogen verteld worden tijdens uw afscheid? Kortom: durft u het aan iets te vertellen over wie u bent en over uw leven, ook al is uw einde nog niet daar? De lezing is bedoeld voor iedereen die zich verbonden voelt met het onderwerp. De lezing vindt plaats bij De Luifel, Herenweg 96, Heemstede. Aanvang: 20.00 uur, inloop: 19.30 uur. Toegang gratis. Aanmelden bij Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding, tel. 023-5310238 of info@brokkingenbokslag.nl.