Bezoekers modelspoorbeurs Lisse
Bezoekers modelspoorbeurs Lisse Foto: Martin Yperlaan

Treintjes kijken en kopen

LISSE n Alweer voor de tiende keer wordt er een modelspoorbeurs in Lisse georganiseerd. Deze vindt plaats op zaterdag 24 november in de Tulpenzaal van restaurant De Nachtegaal, Heereweg 10 in Lisse.

Liefhebbers van modelspoortreinen, eigenaren van een modelspoorbaan en hobbyisten die diorama's en kerstdorpen bouwen, kunnen op deze beurs hun hart ophalen. Zij zijn vanaf 10.00 uur welkom. Tot 15.00 uur kan men op z'n gemak kijken, kopen en mogelijk ook ruilen. Het is een beurs voor en door hobbyisten. Het organisatiecomité streeft ernaar deelnemers uit te nodigen die gezamenlijk een zo gevarieerd en uitgebreid assortiment bieden. De organisatie heeft te maken met toenemende belangstelling van zowel de zijde van de hobbyisten als van de deelnemers. Een van de deelnemers is de NZH hobbyclub uit Haarlem. Zij tonen een Märklin oldtimertreinbaan in schaalgrootte H0. Ook kan men een trein of locomotief door een specialist tegen een vriendenprijsje laten nakijken of repareren. Tevens bestaat de mogelijkheid te informeren naar de waarde van treinspullen die wellicht nog op zolder staan. Om zo de beslissing tot houden of verkopen te vergemakkelijken. Door de kleinschaligheid en het regionale karakter van dit familiegebeuren is het bovenal een gezellige beurs. Veel mensen kennen elkaar en onder het genot van een drankje worden de pas aangeschafte spullen onderling besproken.

De modelspoorbeurs wordt twee keer per jaar georganiseerd, in de lente en de herfst. Stap gerust binnen en neem uw (klein)kinderen mee, de toegang is gratis. Automobilisten kunnen bij het restaurant en op bedrijventerrein Meer en Duin er tegenover gratis parkeren. Restaurant De Nachtegaal is ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.


The Bachelors bij Filmhuis

Lisse n Als afsluiting van het najaarsprogramma draait in het Filmhuis Lisse dinsdagavond 27 november de Amerikaanse speelfilm The Bachelors van regisseur Paolo Genovese.

Een vader en zoon willen met een schone lei beginnen door te verhuizen, maar het verleden laat hen niet los. Ontroerende, maar vaak ook onweerstaanbaar grappige, 'indie' (independent film) over verlies en verwerking, liefde en verzoening, met schitterende vertolkingen. Een fijne feelgoodfilm. De film wordt om 20.00 uur vertoond in Floralis, Floralisplein 69 in Lisse. Kassa open 19.30 uur. Reserveren van plaatsen is niet mogelijk, betaling alleen contant.

Losse bezoekers betalen 7 euro, leden betalen 6 euro op vertoon van hun lidmaatschapspas.


Vereniging Odi op de planken

toneel n De Noordwijkerhoutse toneelvereniging Odi heeft vorig weekend drie keer het komische stuk:'t is Bingo op de camping' met succes opgevoerd.

Jos (Hans van Gijlswijk) gaat met zijn vrouw Ina (Helma van der Lans) naar de camping. Hij vindt het eerder 'kramperen': zijn buren (Heleen de Waal en Jose Broekhof) vindt hij niks. Bezoekers (Chantal Witteman, Arjan Laros, Alex Duivenvoorde en Patty v Amsterdam) zorgen voor reuring. De laatste uitvoering is 1 december om 20.00 uur in De Duinpan (De Zilk). Kaartjes: toneelverenigingodi.nl, Wagenaar & vHalem en Suzanne's Feestshop, M-kappers (De Zilk) en drogisterij Letschert.