Afbeelding
Foto:

Lisse wil koppeling parkeren en gebouwen behouden

LISSE n Het college heeft in een recente vergadering ingestemd om de procedure voor het ontwerpbestemmingsplan Paraplubestemmingsplan parkeren Lisse te starten. Wethouder Jolanda Langeveld zegt daarover in een raadsbrief dat door aanpassing van de Woningwet de stedenbouwkundige bepalingen van de gemeentelijke bouwverordening zijn vervallen.

Door Arie in 't Veld

Voor het kunnen terugvallen op de bouwverordening gold een wettelijke overgangstermijn tot 1 juli 2018. Na deze datum hebben de stedenbouwkundige bepalingen in de bouwverordening hun (aanvullende) werking voor geldende bestemmingsplannen verloren. Deze stedenbouwkundige bepalingen kunnen nu niet meer dienen als vangnet en moeten (met name de parkeernormen) zijn ondergebracht in het bestemmingsplan.

"Op dit moment zijn er geen parkeernormen gekoppeld aan het gebruik van gebouwen of gronden. Wij vinden het belangrijk dat die koppeling er wel komt. In het paraplubestemmingsplan koppelen we de parkeernormen niet alleen aan het bouwen van panden, maar ook aan het gebruik van bestaande gebouwen (of gronden). De 'beleidsregel parkeernormen Lisse' die is opgenomen in het paraplubestemmingsplan heeft als doel het bewaken van een prettige en leefbare leefomgeving.

Door een paraplubestemmingsplan kunnen we een actueel toetsingskader op het gebied van parkeren bieden voor ruimtelijke ontwikkelingen in de gemeente Lisse. Het is daarom nodig om voor alle bestemmingsplannen waarin nog geen parkeerregeling voor het parkeren of laad- en losvoorschriften zijn opgenomen, een paraplubestemmingsplan vast te stellen waarin wordt verwezen naar de 'beleidsregel parkeernormen Lisse'."

Besloten is om het ontwerp Paraplubestemmingsplan parkeren Lisse voor een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage te leggen.


Erkenning door eigen relaties

Hillegom n Bedrijf Woninginrichting De Stoffeerder is onlangs genomineerd voor de Sterkste Schakel Verkiezing, de regionale verkiezing voor ondernemingen die uitblinken op het gebied van service en klantgerichtheid.

De Sterkste Schakel verkiezing, bedoeld voor ondernemingen in de Rijn- en Veenstreek, de Leidse regio, de Duin- en Bollenstreek en Nieuw-Vennep, wordt in 2019 alweer voor de zestiende keer gehouden en heeft inmiddels de nodige waardering van ondernemers ondervonden. Dat komt vooral omdat de deelnemende ondernemingen worden voorgedragen door klanten, collega-ondernemers en/of bestuurders uit de regio.
Manon adviseert klanten in de winkel, maakt offertes en regelt de administratieve zaken. Vader Herman doet het meet- en stofferingswerk, hierbij geholpen door zorgvuldig geselecteerde zzp'ers. De sectoren waarin gestreden zal worden zijn Detailhandel, Groothandel, Automotive, Bouw, Installatie & Techniek, Dienstverlening, Toerisme, Horeca, & Recreatie en Internationaal Zakendoen. Uit alle voordrachten wordt de winnaar per sector (finalisten) geselecteerd. De sectorwinnaars en de uiteindelijke overall-winnaar worden gekozen door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van brancheorganisaties en winnaars van voorgaande edities. De finale is in het voorjaar van 2019 en wordt gehouden in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dan wordt bekend gemaakt wie zich de Sterkste Schakel 2019 mag noemen. Meer informatie over de verkiezing kunt u lezen op de website www.sterkste-schakel.nl.