Muts

De boekhoudster kwam luid schreeuwend de operatiekamer binnen: 'Lodewijk!!!' Ik was juist bezig om een hamster te opereren. Het diertje van 60 gram was aangevallen door de normaal altijd zo vriendelijke ('dat doet ie anders nooit'-) huiskat en had huidwonden ter grootte van de gehele borstomvang.

Het was een secuur werkje en qua verdoving een hachelijke zaak. Er was echter geen andere mogelijkheid om het hamstertje te redden. "Waar ben je nou weer mee bezig geweest, jongen? Er staat een idiote afschrijving op een bankafschrift. Ben je wel goed bij je hoofd?" Ik wist me van de prins geen kwaad en vroeg verbouwereerd waar ze het over had, onderwijl geconcentreerd door-opererend. "Ik heb een afschrijving van tachtig euro van 'leuke-muts.nl. Op wat voor website ben je bezig geweest, viezerik? Dat soort dingen doe je maar op je thuiscomputer."

Ik wist meteen waar het over ging, maar besloot het spel nog even mee te spelen. "Moet je dat nu ten overstaan van iedereen door de kliniek heen roepen?" vroeg ik, "Ik heb toch ook recht op mijn privacy?" Toen werd ze helemaal link: "Jij bezoekt dubieuze websites en ik moet discreet blijven? Jij draait de zaak om!"

Ik begon een beetje schaapachtig te lachen: "Kijk eens wat ik op mijn hoofd heb", vroeg ik haar. "Een operatiemuts, hoezo? Dat moet toch ook, in de o.k.?" Ik vroeg haar nu om dichterbij te komen en op de achterkant van het hoofddeksel te lezen wat er als merkje op stond....."Ooohhh, nou begrijp ik het!! Hihihi".

Ik had bij de website leuke-muts.nl vier operatie mutsen besteld, zoals de woest aantrekkelijke dokters in ziekenhuisseries die ook op hun hoofd hebben. "Ik wacht wel op je excuses" zei ik nog toen ze gierend van het lachen wegliep. Hoe durfde ze zo over me te denken?

Nog drie hechtingen en de hamster was klaar. Daarna begon de altijd spannende recovery. In de couveuse en met de wakkerspuit kwam het leven al snel terug. Drie uur later kon hij al opgehaald worden en mocht hij naar huis!

Een golden-oldie van de dierenarts deze week, in verband met zijn overvolle schema...