Workshop vogel schilderen bij 't KrantCafé

Lisse n Dit seizoen is 't KrantCafé gestart met het organiseren van creatieve workshops. De volgende vindt plaats op vrijdag 7 december. Op het programma staat dan het schilderen van een vogel.

Ongetwijfeld heeft Patricia de Jong, die de workshops leidt, originele ideeën in petto. Deelnemers worden in 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) verwacht van 10.00 tot 12.00 uur. Deelname kost 5 euro per workshop, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om organisatorische redenen moet men zich vooraf aanmelden via telefoon 06-28408417 of e-mail: prutsenpracht@gmail.com. Wanneer men zich opgeeft, is het ook de bedoeling dat men daadwerkelijk aanwezig is bij de workshop, dit in verband met de materiaalaanschaf. Het komt nogal eens voor dat mensen gewoon wegblijven. Voor nadere informatie zie www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.

De workshops in 't KrantCafé worden steeds gehouden op de eerste vrijdag van de maand. De eerste drie waren goed bezocht. Ondertussen is besloten dat na de jaarwisseling de workshops in 't KrantCafé worden voortgezet, steeds op de eerste vrijdag van de maand. De onderwerpen worden nog bekendgemaakt.


Kerstmis met Bloom

regio n Popkoor Bloom geeft deze maand een aantal bijzondere concerten.

Woensdag 12 december om 17.15 uur zingt Bloom op de kerstmarkt van Zorgboerderij de Hafakker in Noordwijkerhout en vrijdag 14 december op Kaarsjesavond in de Sint Jozefkerk in Noordwijkerhout (19.00 uur). Kaarsjesavond heeft geen kerkelijk karakter, het is een bijeenkomst voor iedereen die behoefte heeft aan samenzijn, samen delen en troost, met als thema "met kerst-mis ik je". Zondag 16 december trakteert Bloom de ruim 100 deelnemers aan de Solex Christmas Ride (in kerstmanpak) op een warm muzikaal onthaal aan de finish bij Winterland (Strandplaats Nederzandt). En tijdens Lichtjesavond, 21 december, zingt Bloom tussen 19.00 en 21.00 uur op de veranda van het Wapen van Noordwijkerhout. Bloom wordt daarbij afgewisseld door de Charles Dickens groep van Jeanne d'Arc. Op alle locaties is de toegang gratis. Zaterdag 5 januari geeft Bloom een optreden congrescentrum Leeuwenhorst, tijdens het feestelijke nieuwjaarsconcert Noordwijk ter gelegenheid van de fusie van de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Dit is een samenwerking met Harmoniekapel Cresendo, Ruby van Urk, Operettevereniging Mozaïek, Niels Bouwmeester, Just For Fun en St. Jeanne d'Arc. Aaanvang concert: 20.00 uur.

Bloom heeft nog ruimte voor enkele bassen en doet hierbij een oproep aan alle heren van de bollenstreek. Aanmelden kan via: info@popkoorbloom.nl. Meer info: www.popkoorbloom.nl.