Afbeelding
Foto:

Extra kerstworkshops van De Paraplu

Lisse n Onder de vlag van Stichting De Paraplu organiseert Patricia de Jong een tweetal workshops, die in het teken staan van de kerstdagen.

Deelnemers worden uitgedaagd om met behulp van lapjes en mooie kerstdecoraties een krans te versieren. Men kan voor verschillende kleurencombinaties kiezen. Het wordt ongetwijfeld een prachtige aanvulling voor de kerstsfeer in of rondom de woning. Dus grijp die kans! Deze workshops vinden plaats op dinsdag 11 december a.s. van 10.00 tot 12.00 uur in De Beukenhof en op vrijdag 14 december van 10.00 tot 12.00 uur in 't Poelhuys. Voor nadere informatie zie ook www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl.

Deelname kost 5 euro per workshop, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Om organisatorische redenen moet u zich vooraf opgeven. Voor de workshop in De Beukenhof kunt u zich aanmelden bij Lida Zoet via (0252) 410331 en voor de workshop in 't Poelhuys via 06-28408417 of e-mail: prutsenpracht@gmail.com.


Hill-Billies zomerkamp

Hillegom n De Hill-Billies zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de kampweek van 2019. De Hill-Billies gaan in 2019 met ongeveer 50 kinderen en zo'n 20 ervaren begeleiders van zaterdag 27 juli tot en met zaterdag 3 augustus naar het Overijsselse Lemele.

De opzet van De Hill-Billies is om kinderen een leuke week te bezorgen door met leeftijdgenootjes op kamp te gaan en gezellige dingen te doen. Bijzondere aandacht is er voor kinderen in een achterstandssituatie. De financiële situatie thuis mag geen belemmering zijn om mee te gaan met De Hill-Billies. De Hill-Billies kinderkampen zijn bedoeld voor alle kinderen uit de basisschoolklassen 3 tot en met 8 die wel eens een weekje met leeftijdgenoten op kamp willen. De kinderen hoeven dus nergens lid van te zijn, iedereen mag mee. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsoring van vele Hillegomse ondernemers en giften van fondsen kunnen de kosten van de kampweken laag blijven. Ook in 2019 krijgen de kinderen voor nog geen 18 euro per dag per persoon een volle week lang plezier en misschien wel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes voor het leven. Mocht dit bedrag een probleem zijn, dan is een betalings- of kortingsregeling mogelijk. Uitgangspunt is dat ieder kind mee moet kunnen op kamp.
Komend jaar gaan de Hill-Billies naar Erve Aaftink: een moderne accommodatie in een groene omgeving. Buiten zijn grote grasvelden met veel speeltoestellen en een zwembad. Het thema is dit jaar Feest: dit komt omdat de Hill-Billies in 2019 voor de 30ste keer op kamp gaan. Daarnaast is er ook ruimte voor de kinderen om zich terug te trekken in bijvoorbeeld de knutselhoek, de leeshoek of de spelletjeshoek in het kampgebouw. Ook zijn er bewust dingen niet: geen (spel)computers, mobiele telefoons, internet en tv. Voor 2019 zijn inmiddels al heel wat inschrijvingen binnen, maar inschrijven kan nog vóór 1 januari 2019 met een vroegboekkorting van 15 euro. Meer info via Mandy de Vries: 06-24726882 of mail: inschrijven@hill-billies.nl. Op de site staat een digitaal inschrijfformulier, filmpjes en foto's van voorgaande jaren: www.hill-billies.nl of op http://www.facebook.com/HillbilliesNL