Het universum, ook wel heelal of kosmos genoemd, kent nog vele geheimen. Maar wat weten we inmiddels al wel?
Het universum, ook wel heelal of kosmos genoemd, kent nog vele geheimen. Maar wat weten we inmiddels al wel? Foto: pr

Lezing over het heelal

Lisse n Bij de Volksuniversiteit Lisse houdt Dick Schäfer vrijdag 14 december een lezing over het universum. Hij studeerde Biologie en Algemene Natuurwetenschappen.

Is het heelal oneindig en heeft het altijd al bestaan; wat vinden we eigenlijk allemaal in het heelal? Hoe verloopt de levenscyclus van sterren en zijn er in het universum aardachtige planeten? In deze lezing behandelen we de historie, belangrijke ontdekkingen en de ontdekkers die ons inzicht hebben gegeven in het universum, materie en het zonnestelsel.

Aanvang 20.00 uur, toegang 5 euro, inclusief kopje koffie of thee. Inschrijven kan via www.volksuniversiteit-lisse.nl. Op de avond zelf kunnen belangstellenden zich aanmelden bij de balie en contant betalen.


Goedzakactie bij AH

Lisse n Bij Albert Heijn Blokhuis is de 'Goedzakactie' weer begonnen. Iedereen die speelgoed heeft dat niet meer wordt gebruikt, maar wel schoon, heel en compleet is, kan dit t/m 9 december inleveren bij AH. Daarna gaat het speelgoed naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), waar op vrijdag 14 december van 10.00 tot 14.00 uur een inloopdag wordt gehouden. Iedereen die in de dure feestmaand een financieel steuntje in de rug kan gebruiken, kan dan gratis een tas speelgoed komen ophalen. Het CJG is gevestigd aan de Grachtweg 28.