De trotse meiden met trainers en de behaalde medailles. | Foto: pr
De trotse meiden met trainers en de behaalde medailles. | Foto: pr Foto:

Alweer zilver voor Jahn

Hillegom n Zeynep Özler (8), Emma van Gompel (11) en Lorelei Csellak (11) van RG Jahn, deden zondag 2 december mee aan het internationale ritmisch gymtoernooi, de Dream Cup in Hoofddorp, georganiseerd door RDGA.

Ze streden daar tegen meisjes van verschillende verenigingen uit Nederland, Duitsland en België. Zeynep liet een mooie oefening zonder materiaal zien. Emma deed een heel mooie oefening zonder materiaal en voor het eerst één met knotsen. Lorelei behaalde met haar zeer goede uitgevoerde hoepeloefening en een oefening zonder materiaal een zilveren medaille.

SDO pakt tweede winst in Bussum

Hillegom n Na de zware overwinning vorige week thuis tegen Amsterdam speelde de korfballers van SDO afgelopen zaterdag een eenvoudigere wedstrijd. Vooral de tweede helft van de wedstrijd tegen KV DOC waren de Hillegommers heer en meester. Na zestig minuten stond er 9-17 op het scorebord en gingen de punten mee naar Zuid-Holland.

Sinds de zaalperiode moet trainer Rolf van der Horst het doen zonder Ylke van der Zwet die door ziekte enige tijd uit de roulatie is. Hierdoor moest er geïmproviseerd worden, Rianne Zwaan nam deze week de plek in de basis in.

Zaterdag trad SDO aan tegen KV DOC in Bussum. De start van de wedstrijd leek voor DOC, door enkele overtredingen konden zij op voorsprong komen door strafworp en een vrije bal, 2-0. Na mate de wedstrijd vorderde dichtte SDO dit gat wel maar het spel was nog niet overtuigend. Toch gingen de Hillegommers met een goed gevoel de rust in, door doelpunten van Luuk Zwaan en Mick Juffermans was de stand inmiddels opgelopen tot 4-7.

Na rust deed SDO er een schepje bovenop, door voor namelijk een goede rebound neer te zetten. Wat tot gevolg had dat SDO langere aanvallen kon spelen en veel kansen kon creëren. DOC wist hier geen raad mee, en zag de achterstand alleen maar groeien. Vooral Naomi van der Luit was de tweede helft niet te stoppen, haar dreiging op een doorbraak bezorgde haar twee doelpunten. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er inmiddels 9-17 op het scorebord.

Door deze overwinning blijft SDO aan de kop van de ranglijst, deze wordt gedeeld met Thor. Volgende speelt SDO een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Vlug en Vaardig. Vorig jaar werd hier nog tweemaal van verloren op het veld, hiervoor zal nu revanche voor gehaald willen worden.