Inzameling kaartenservice Tjarda begonnen

HILLEGOM n Elk jaar bezorgen de leden van Scouting Tjarda kerstkaarten binnen Hillegom en Beinsdorp.

Dit jaar bezorgen de scouts alle kerstwensen op zaterdag 22 december 2018. De kratten en tassen om uw kaarten te verzamelen staan klaar bij de inleveradressen. Kerstpost met bestemming binnen Hillegom of Beinsdorp kan tot en met vrijdag 21 december 17.00 uur worden ingeleverd bij: Tabakshop Frank Evers, Mariastraat 2; The Read Shop, Hoofdstraat 85; Plus-Supermarkt, Palet 11 en dit jaar ook bij de Jumbo-Supermarkt, J.Mockkade 6.

Voor deze bezorgservice wordt een bijdrage van 0,35 euro per kaart gevraagd. Bij het inleveren of afhalen van de kaarten dient er contant en gepast te worden betaald. Voor een snelle afhandeling graag de kaarten verpakken in een plastic tas met daarbij een envelop voorzien van naam, adres en telefoonnummer met daarin het gepaste geld.Als het niet mogelijk is om bij één van deze winkels langs te gaan, is het ook mogelijk een afspraak te maken om de kaarten thuis te laten afhalen; hiervoor contact opnemen met de kerstkaartactie via telefoon 06-30194877 of per email via kerstkaarten@tjardahillegom.nl.


Nieuw beleid inzameling huishoudelijk afval

Hillegom n Het huidige beleid voor de inzameling van huishoudelijk afval in Hillegom werd vastgesteld in 2010. Daarin is een evaluatie voorzien in 2020.

Door Jos Draijer

Daarom start de gemeente een participatietraject met de inwoners, organisaties en instellingen om te weten te komen hoe het huidige systeem bevalt en waar verbeteringen wenselijk of noodzakelijk zijn. Met het huidige beleid worden de toekomstige milieudoelstellingen bij inzameling van huishoudelijk afval, namelijk 75% afvalscheiding en maximaal 100 kilogram restafval per inwoner per jaar, in 2020 niet gerealiseerd. Een nieuw beleid is dan ook noodzakelijk vindt de gemeente.

Daarom is in de gemeenteraadsvergadering van 13 december jl. een Startnotitie vastgesteld waarin het proces wordt uitgewerkt opdat alle belanghebbenden zo veel mogelijk betrokken worden bij het opstellen van een nieuw afvalstoffenbeleid. Dat nieuwe beleid zal ook moeten bijdragen aan het realiseren van een circulaire economie d.w.z. een economie zonder afvalstoffen.

Het nieuwe beleid dient bij te dragen aan de duurzaamheidsambities van de Omgevingsvisie Hillegom 2030 en het Uitvoeringsprogramma Duurzaamheid.

Namens Bloeiend Hillegom bracht Anouk Dijkshoorn een amendement in dat pleit voor een klankbordfunctie voor raadsleden in het communicatietraject met inwoners en, vooral niet te vergeten, organisaties en instellingen.

Amendement

Namens CDA, BBH en Bloeiend Hillegom bracht Kees Langeveld (CDA) een amendement in dat pleit om eerst de inwoners goed te informeren alvorens hun een oordeel te vragen over nieuwe beleidsvoornemens met betrekking tot inzameling van huishoudelijk afval. Tevens werd gevraagd rekening te houden met het feit dat mogelijkheden voor inzameling van huishoudelijk afval per wijk kunnen verschillen.