Controle bij verkooppunten van vuurwerk

REGIO n Dit jaar zijn de vuurwerkverkoopdagen van vrijdag 28 tot en met maandag 31 december. Op zondag mag geen vuurwerk verkocht worden, zo meldt het Vuurwerkbesluit. Het is een van de punten waar op gecontroleerd wordt.

Verkooplocaties die het verkoopverbod op zondag negeren, kunnen op directe sluiting en een proces-verbaal rekenen. De Omgevingsdienst West-Holland voert controles uit in opdracht van twaalf gemeenten in de regio en de provincie Zuid-Holland bij veertig locaties waar consumentenvuurwerk ligt opgeslagen. Tijdens de vuurwerkcontroles bekijken de toezichthouders of de inrichting veilig genoeg is en of aan de wettelijke eisen van de bewaarplaatsen is voldaan. Tevens vindt controle plaats van de sprinklers en de brandmeldinstallaties.


Dickensorkest speelt in Lisse

Lisse n In het centrum van Lisse kunnen bezoekers zaterdagmiddag 22 december het Dickensorkest van St. Jeanne D'arc tegenkomen.

Met een groep van circa 20-25 muzikanten, geheel gekleed in kleding uit de Charles Dickens-periode, brengen zij een breed scala aan kerstmuziek. Vrolijke muziek, maar ook enkele klassiekers staan op het programma. Kom gezellige luisteren naar gezellige en sfeervolle kerstnummers tijdens het shoppen.


Toernooi klaverjasclub

Beinsdorp n Het jaarlijkse oudejaarstoernooi van de klaverjasclub is dit keer op zaterdag 29 december.

Het toernooi, in het dorpshuis "Het Eiland" aan de Rietkraag 5, begint om 13.30 uur. Aansluitend volgt er een loterij met mooie prijzen. Inschrijven kan vanaf 13.00 uur. De kosten van deelname aan het klaverjassen zijn 4 euro per persoon. Er wordt op zijn Amsterdams gespeeld en individueel in vier ronden geklaverjast. Vooraf aanmelden is niet nodig. Verdere informatie via Marga Nieuwendijk, 06-81715117 of Bert Teeuw, 06-27578093. Mailen kan ook naar klaverjasclubbeinsdorp@t-mobilethuis.nl.


Wees niet bang

Hillegom n Dit jaar staat in de sfeervol versierde Maartenskerk aan het Kerkplein tijdens de kerstnachtdienst een heel actueel thema centraal: "Wees niet bang".

In de overdenking wordt het thema door ds. Wim Zaagsma uitgewerkt. Er zijn kerstliederen uitgezocht om mee te zingen. Gemengde koor Hatikwa verleent medewerking olv Joke Scholten. Na de dienst is er glühwein en kerstbrood. Inloop vanaf 22.00 uur, aanvang 22.30 uur.