Het 'Onze Vader' in het Swahili, is een van de bijzondere nummers op het repertoire. | Foto: pr
Het 'Onze Vader' in het Swahili, is een van de bijzondere nummers op het repertoire. | Foto: pr HaCoFotografie

HHK steelt de show in De Bestemming

Hillegom n Twee avonden een enthousiast publiek in het verenigingsgebouw De Bestemming. In totaal zo'n tweehonderdvijftig gasten genoten van het levendige kerstconcert van de Hillegomse Harmonie Kapel.

De vijfenzestig muzikanten hadden maanden geoefend onder leiding van dirigent Wim Notenboom op het afwisselende repertoire. Het openingsnummer 'Ouverture to a Winter Festival' was meteen overweldigend. Gienie van Dril en David van Eijndthoven zorgden twee maal voor het intermezzo met zang en gitaar. Bij 'The little drummer boy' was het slagwerk zeer aanwezig, alsook bij het stuk 'Christmas on Broadway'. Er stond ook minder bekende muziek op het repertoire, het Onze Vader in het Swahili, Baba Yetu, en het korte en verrassende 'The name's Claus …. Santa Claus' met het James Bond 007 thema. Als slot was er het stemmige 'Ere zij God'. Aan het applaus was te merken dat iedereen had genoten van het concert van de HHK. Na afloop kon dirigent Wim Notenboom dan ook met een tevreden lach het applaus in ontvangst nemen. Voorzitter Paul van Ommeren bedankte de muzikanten voor de uitvoering. Ook alle vrijwilligers die hard gewerkt hadden om deze twee avonden tot een succes te maken, kregen een applaus. Er waren bloemen voor Gienie van Drill, David van Eijndthoven en Wim Notenboom en een fles wijn voor Kees Jan Prins, die licht en geluid verzorgde. Er werd al een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft 2019, wanneer de HHK 125 jaar bestaat. Het wordt een feestelijk jaar met bijzondere activiteiten voor de muzikanten en voor Hillegom. Op de nieuwjaarsreceptie wordt het programma officieel bekend gemaakt.


Wilma Mesman eerste winnares Bollenstreek Topvrouw

Regio n De spontane actie van Suzanne Nulkes om als antwoord op de 'machtigste' van de Bollenstreek waar van de 50 namen, slechts vier plaatsen werden bezet door vrouwen, de 'Topvrouw verkiezing 2018 te organiseren, heeft veel bijval gekregen.

Suzanne Nulkes: "Het is geen goede afspiegeling en er moet anders tegen dit soort verkiezingen worden aangekeken, het draait niet om 'macht', maar om 'invloed en impact".

In drie dagen zijn er 3750 stemmen uitgebracht en 98 vrouwen genomineerd, waaronder onderneemsters, politici, vrijwilligers, wethouders en burgemeesters.

De winnares kreeg, naast de eer, binnen de Bollenstreek in diverse media een podium om haarzelf en haar onderneming te presenteren.

Toponderneemster Wilma Mesman eindigde op de eerste plaats.

Op twee eindigde Jolanda Volkerijk, eigenaresse Brownies & Downies Noordwijkerhout en op de derde plaats Debbie Huson.