Muddy Nurses strijden tegen kanker

Hillegom n Dertien medewerkers van Hozo strijden 18 mei aanstaande in Amsterdam tegen (borst)kanker.

In de aanloop naar deze modderloop voor vrouwen zijn de Muddy Nurses, zoals het team zichzelf heeft gedoopt, hard bezig sponsorgelden in te zamelen voor de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. De donaties worden gebruikt voor kankeronderzoek. Hozo steunt dit mooie initiatief van haar medewerkers en sponsort de shirts. Meer info: www.actie.avlfoundation.nl.


Nieuwe gezondheidscentrum open

HILLEGOM n Burgemeester Arie van Erk heeft samen met huisarts Jos Mulders het nieuwe gezondheidscentrum Hillegom aan de Garbialaan 2 in Hillegom geopend. Dit deden zij door middel van het doorprikken van een ballon. Een groot aantal belangstellenden waren bij de opening van dit unieke gezondheidscentrum aanwezig. Uniek is dat met de komst van het nieuwe gezondheidscentrum het pand weer is teruggebracht naar wat het vroeger was: een gezondheidscentrum.

De afgelopen jaren werd het pand gebruikt voor andere doeleinden. Huisarts Jos Mulders bedacht dat het gebouw een prachtige locatie zou zijn voor een gezondheidscentrum anno 2018. De huisartsen van Huisartsenpraktijk Hillegom Zuid, Merel van der Kleij en Roos Hamann, zagen dit idee ook wel zitten. Zij hebben de praktijk weliswaar overgenomen, maar Mulders werkt nog wel parttime mee. Cecilia Martens en Fifi Arp van Verloskundigepraktijk Haarlemmermeer Hillegom, zagen ook wel iets in het idee en de samenwerking werd geboren. De handtekeningen werden gezet en de verbouwingswerkzaamheden konden van start gaan. Er werden meerdere partijen gevonden, die wel een ruimte wilden huren. Zo hebben nu ook Fysiotherapie Elsbroek, SCAL Medisch Diagnostiek, Zorgbalans Thuiszorg, Derm Medic en Kraambureau Het Kraamkloppertje er een mooie ruimte. Volgens Martens is het doel van het gezondheidscentrum een goede eerstelijnszorg te verzorgen onder één dak, waardoor de cliënten gemakkelijk doorverwezen kunnen worden en in hetzelfde gebouw kunnen blijven. "Toen we de plannen goed op papier hadden hebben we het gebouw kunnen kopen. Er is vervolgens een half jaar lang hard gewerkt om het gebouw om te toveren naar de oude staat en dat is goed gelukt. We zijn enorm trots op het resultaat!"

'Petje af voor Jos Mulders!'

In juni zijn de diverse partijen in het gezondheidscentrum gaan draaien. "Het gaat allemaal fantastisch en precies zoals we gehoopt hadden. We zitten vlakbij een seniorencomplex het is natuurlijk heel bijzonder dat we allemaal op deze plaats bij elkaar zitten. Een huisarts heeft een verwijsfunctie en omdat we met zoveel verschillende partijen zitten kunnen we elkaar versterken. Dat heeft een enorme meerwaarde voor de bewoners van Hillegom. We zullen Jos altijd dankbaar blijven dat hij met dit plan is gekomen." Burgemeester Arie van Erk sprak over een schitterende voorziening voor Hillegom, waar de gemeente heel blij mee is. "Een voorziening die is gestart door een viertal dames! En het leuke is dat Jos Mulders, de bedenker van het plan, nog gewoon in de praktijk als huisarts werkzaam is." De burgemeester haalde aan dat Mulders begonnen is in een klein kamertje in zijn woning, vervolgens verhuisde naar de Vondelwende en dat nu dit mooie Gezondheidscentrum tot stand is gekomen dankzij zijn inzet. "Wat mooi dat deze vier dames het hebben aangedurfd om hierin te investeren en ik weet zeker dat zij door het vertrouwen van hun patiënten, dat zij hebben opgebouwd, iets heel moois neerzetten. Ik heb net even binnen gekeken en vind het echt schitterend. Iedere ruimte is verhuurd op deze plek. Ik kan maar een ding zeggen: petje af."